Zwitserse bank Swissquote opent in 2022 handelsplatform voor Bitcoin

De grootste online bank van Zwitserland maakt nieuwe plannen bekend. Ze willen voor de zomer van 2022 een eigen handelsplatform voor digitale valuta openen.

Zwitserse neobank

Het gaat om de bank Swissquote. Ze zijn opgericht in het jaar 2000 en bieden al een aantal handelsdesks voor andere activa aan, waaronder forex en commodities. Daar willen ze volgend jaar nog een activaklassa aan toevoegen: cryptovaluta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Jan De Schepper, sales manager bij Swissquote, deelde in een interview met finews.asia dat ze aspiraties hebben om als online bank ook cryptocurrency’s willen aanbieden op hun platform.

“We willen meer handelsopties aanbieden voor verschillende cryptocurrency’s op het platform.”

De omzet van de bank is ruim 300 miljoen Zwitserse frank, wat omgerekend naar euro’s op ongeveer eenzelfde miljoenenbedrag neerkomt.

Ze hebben zelfs de aspiratie om ‘de meest toonaangevende Zwitserse leverancier van digitale activa’ zijn. Om dit te bewerkstelligen, willen ze als broker hun diensten uitbreiden naar meer dan Bitcoin: naast stablecoins en staking-services, kijken ze naar meer dingen die nu hot zijn op cryptomarkt.

Groei in Zwitserland

De adoptie van cryptovaluta in Zwitserland gaat op ongekend tempo door. Waar het kanton Zug bekend staat als ‘Crypto Valley’ waar je al belastingen kunt betalen met bitcoin, komen er meer en meer financiële diensten op de markt.

Zo heeft de Zwitserse beurs SIX onlangs de SDX geïntroduceerd. Dit is een volledig gelicentieerde digitale beurs die inmiddels ook al operationeel is. Slechts een paar dagen later introduceerde de Berner Kantonalbank SMEIX ook al een handelsplatform.

Nu gaat ook Swissquote hiermee bezig. Ze hebben naar verluidt al werknemers aangenomen om de sterke stijging van de vraag naar cryptovaluta te kunnen ‘managen’.

“Onze teams voor compliance en klantenservice werden overspoeld door de crypto-rush.”

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsZwitserland