Zwitserland keurt eerste crypto indexfonds goed

In Zwitserland is een eerste cryptofonds een feit. Het gaat om de Crypto Market Index 10 op de SIX Swiss Exchange.

Zwitserland keurt eerste crypto indexfonds goed

Dat maakt de beurswaakhond FINMA deze woensdagochtend bekend.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is het eerste goedgekeurde indexfonds dat investeert in bitcoin en andere cryptovaluta in de bergstaat. Het bedrijf achter de index is de Zwitserse vermogensbeheerder Crypto Finance.

Bij het proces zijn diverse partijen betrokken.

Assetmanager PvB Pernet von Ballmoos AG is verantwoordelijk voor de administratie en de gereguleerde ‘bitcoin bank’ SEBA AG treedt op als custodian.

Het fonds is alleen nog toegankelijk voor gekwalificeerde beleggers in het land, zo legt FINMA uit. Tussenpersonen die de handelstransacties faciliteren moeten ook voldoen aan de geldende anti-witwasregels in het land conform de Financial Action Task Force-richtlijnen.

Ook mag het fonds alleen investeren in cryptocurrency’s met ‘voldoende handelsvolume’. In de index staan de tien grootste cryptovaluta van dit moment, te beginnen met bitcoin de meest liquide munt van de markt.

Volgens Crypto Finance is het doel van de index om ‘betrouwbaar de prestaties van de grootste en meest liquide cryptomunten te meten en een benchmark te bieden van deze assetklasse’.

Alle betrokken partijen in het proces hebben alle mogelijke licenties om deze activiteiten te kunnen ondernemen.

Wil je
op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en
download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...