Zwitserse horlogemaker TAG Heuer accepteert bitcoin

De Zwitserse luxe horlogemaker TAG Heuer accepteert bitcoin. Iedereen die via de webshop uurwerken wil bestellen, kan nu via de dienst van BitPay afrekenen.

Betalen met bitcoin

Met TAG kunnen klanten tot $10.000 per transactie (zonder minimale bestedingsvereisten) bitcoin en andere cryptocurrency’s gebruiken. CEO Frédéric Arnault houdt de cryptomarkt al een tijdje in de gaten:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

“We hebben de ontwikkelingen van cryptovaluta op de voet gevolgd sinds bitcoin te verhandelen was. Als een avant-garde horlogemaker met een innovatieve geest, willen we met TAG Heuer deze mondiale technologie adopteren, ondanks de schommelingen.”

BitPay is een gerenommeerde betaaldienst. Het bedrijf dat alweer bijna tien jaar geleden is opgericht, neemt alle technische lasten op zich en maakt het tevens mogelijk voor winkeliers om conversie naar fiatvaluta te doen.

Als klanten willen afrekenen, krijgen ze in het proces de knop “BitPay” te zien. Vervolgens wordt men doorgestuurd om hun valuta en wallet naar voorkeur te selecteren.

Zodra de bestelling is voltooid, worden klanten teruggestuurd naar de website van TAG voor een bevestiging van zowel BitPay als TAG, zodra de transactie on-chain is bevestigd.

Sinds kort heeft BitPay ook het Lightning Netwerk geïntegreerd. Daardoor kunnen klanten nu ook met nagenoeg geen transactiekosten betalen, zonder lang te hoeven wachten op on-chain bevestigingen.

BTCPay Server

BitPay zorgt bij veel voor Bitcoiners voor een nare bijsmaak. Eerst door het SegWit-saga en later door het langdurig níet willen integreren van het Lightning Netwerk.

Het heeft echter ook iets goed opgeleverd: BTCPay Server. Dit is de open source-variant van BitPay. Deze software kon je al enkele jaren aan je eigen Lightning node hangen. Hier hoef je als klant geen KYC-procedure te doorlopen. Anderzijds hebben winkeliers daarbij niet de optie om in fiatvaluta uitbetaald te krijgen.

Wil je op de hoogte blijven over alle ontwikkelingen? Kom dan eens langs in onze Telegram chat, en download ook vooral onze Android Nieuws app of iOS Nieuws app!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBitPay