Advertorial: PrimeXBT biedt cryptobeleggers kansen in bearmarkt

Advertorial2018 was een behoorlijk uitdagend jaar waarbij de cryptobeurzen met 80 procent zijn gedaald. Het is niet de eerste keer dat bitcoin zo gedaald is in de geschiedenis van de cryptomunt. Zeven jaar lang heeft de munt diverse dalen en pieken overwonnen. Velen hebben zowel geld gewonnen als verloren in deze zeer volatiele markt.

Bitcoin dips

De eerste dip van BTC vond medio 2011 plaats. In de eerste zes maanden groeide de munt sterk van 1 naar 32 dollar. Op 19 juni 2011 werd de Mt Gox cryptobeurs gehackt en werd de munt in één uur 320 keer minder waard naar een koers van 10 dollarcent.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De tweede keer vond plaats in 2013. Tussen 1 januari en 9 april steeg de koers van bitcoin van 13 dollar naar 230 dollar, een stijging van maar liefst 1769%. Er vond echter vlak daarna een DDoS-aanval plaats op het Bitcoin-netwerk. Het gevolg was dat de cryptomunt daalde naar 68,50 dollar.

Advertorial: PrimeXBT biedt cryptobeleggers kansen in bearmarkt

Bitcoin opmars

Tussen 5 juli en 12 december 2013 ging het crescendo voor de munt met een stijging van 68,5 dollar naar 1.237,5 dollar, een piek van meer dan 1800%. Daarna werd de FUD weer gevoed door een verbod van China op cryptovaluta, de sluiting van de Mt Gox beurs en een belasting in de VS op inkomsten uit bitcoin. Dat had een volgende dip tot gevolg: op 21 februari 2014 was de waarde van Bitcoin gedaald tot 111,5 dollar.

Advertorial: PrimeXBT biedt cryptobeleggers kansen in bearmarkt

In de loop van 2014 was de prijs van ’s werelds belangrijkste crypto-activa extreem onstabiel, met een waarde van 600 dollar en een daling tot 200 dollar. De periode 2015-2017 kan worden beschouwd als een zéér stille periode in het leven van bitcoin: de waarde van de munt groeide zeer geleidelijk en bereikte een groei van 1.000 dollar in twee jaar tijd.

In 2017 volgde de zogenaamde “cryptocurrency boom”, waarbij de populariteit van Bitcoin en andere altcoins door het dak ging. Vorig jaar ging Bitcoin 20 keer over de kop, van 1.000 dollar naar 20.000 dollar, een toename van meer dan 2.000%.

Advertorial: PrimeXBT biedt cryptobeleggers kansen in bearmarkt

2018 cryptowinter

Door deze koorts kwamen bitcoin en cryptovaluta onder de loep te liggen van overheden en wetgevers. Onder meer de retoriek van overheden en de ontstane FUD leidde tot een daling van BTC dit jaar van ruim 80 procent. Eind 2018 bereikt bitcoin een waarde van circa 4.000 dollar op moment van schrijven, slechts éénvijfde van de waarde van vorig jaar.

Advertorial: PrimeXBT biedt cryptobeleggers kansen in bearmarkt

PrimeXBT

Kortom, dit is niet de eerste maar ook niet de laatste bearmarkt van bitcoin in zijn geschiedenis. Onder meer in 2011 en 2014 is de munt fors ingestort. Veel cryptoliefhebbers en beleggers verdienden veel geld in tijden van groei, maar ze verloren ook toen de markt ineenstortte. Het geloof in technologie ondersteunt de positieve houding van cryptobeleggers tijdens de crisis, maar toch wil je je beleggersrisico zoveel mogelijk beperken.

Op traditionele beurzen wordt een belegging gedekt door onder meer een hefboom, waarmee een deel van het risico afgedekt kan worden zodra een markt instort. Momenteel hebben beleggers weinig tot geen instrumenten in handen om winst te maken. PrimeXBT wil daarin het verschil maken door een hefboom aan te bieden van 1:100, inclusief het kunnen plaatsen van verkooporders. Daarmee kan er ook in een dalende markt potentieel winst gemaakt worden, hoewel dit nooit zeker is.

Handelen met hefboom

Omdat de cryptocurrency markt zeer volatiel is, kan de wisselkoers in enkele minuten dalen. Het is essentieel voor de belegger om snel te kunnen reageren op de huidige situatie. In tegenstelling tot cryptobeurzen, waar de registratie voor een onbepaalde tijd kan worden uitgesteld, duurt het proces op het PrimeXBT platform niet meer dan één minuut, om dat er geen KYC-procedure van toepassing is.

PrimeXBT biedt een geaggregeerde liquiditeit van 12 leveranciers om tot de beste marktprijs te komen, zonder vertragingen en volumebeperkingen.

Voordelen PrimeXBT

Daarnaast biedt het PrimeXBT handelsplatform het volgende:

Volgens PrimeXBT platform zijn er ook in mindere tijden genoeg kansen voor cryptobeleggers om geld te verdienen door onder meer een hefboom te gebruiken met 1:100, waarmee PrimeXBT een unieke positie inneemt.

Hoeveel had een beginner precies kunnen verdienen bij een marktcrash, met 100 dollar tot zijn beschikking met PrimeXBT’s 1: 100 leverage?

Dat is het bedrag dat een beginnende handelaar op de PrimeXBT de kans had om te verdienen, gewoon gebruikmakend van de 1:100 hefboom en door 100 dollar in zijn of haar zak te hebben, tijdens de cryptowinter van 2018.

Meer informatie op de website van Prime XBT.

Meer lezen over PrimeXBT bij Bitcoin Magazine NL? PrimeXBT introduceert bitcoinhandel met hefboom

Disclaimer: dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en PrimeXBT. Bitcoin Magazine NL geeft geen financieel advies. Bovenstaande informatie is alleen voor educatieve doeleinden. De handel in cryptovaluta is op eigen risico.

  By Redactie

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Joe Biden Nieuws
  Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

  In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

  Nieuws
  Bitcoin Update: Onstuitbare Golf Kan Koers Verder Opblazen

  In de afgelopen zeven dagen heeft Bitcoin een ongekende stijging doorgemaakt van ruim 21%, een...

  chainlink Nieuws
  Waarom Chainlink Wel Eens de Eerstvolgende Crypto met Eigen ETF Kan Zijn

  Sommige analisten voorspellen een snelle lancering van een nieuw exchange-traded fund (ETF) dat gericht is...

  Solana koers verwachting Data en Analyse
  Solana’s Koers Schiet Omhoog: Is Dit Pas Het Begin van SOL’s Opwaartse Reis?

  Op 1 maart bereikte de native token van solana, SOL, een 23-maanden hoogtepunt. Het zag...

  crypto kopen en bewaren Nieuws
  XRP, SOL, ADA Bullish In Supercycle: Welke Altcoin Gaat Exploderen

  De cryptomarkt beleeft een indrukwekkende comeback, aangevoerd door Bitcoin, dat de weg wijst met een...

  Lees meer