Bitcoin Meester review: Nederlandse broker voor het kopen van Bitcoin

Bitcoin Meester review: Nederlandse broker voor het kopen van Bitcoin

Bitcoin Meester is een Nederlands Bitcoin bedrijf met een groot aanbod van meer dan 200 verschillende cryptocurrency's. Behalve Bitcoin en Ethereum is er een verscheidenheid aan altcoins te vinden op het platform.

Bitcoin Meester is een relatief jong platform en in augustus 2017 gelanceerd. Het platform is zo ingericht dat het zonder al te veel technische kennis mogelijk is om cryptovaluta te kopen, te verkopen en te bewaren. In deze review nemen we Bitcoin Meester onder de loep.

Hierbij kijken we onder andere naar het gebruiksgemak, de snelheid, de betrouwbaarheid en de kwaliteit van het Bitcoin Meester platform.

Gebruiksgemak

Een van de belangrijkste speerpunten van Bitcoin Meester is het gebruiksgemak. Het is voor iedereen zonder al te veel technische kennis mogelijk om op dit platform in cryptocurrency's te handelen.

Een account is binnen enkele minuten gemaakt waarna je een bevestigingsmail ontvangt. Hierna kan je direct aan de slag met het kopen en verkopen van coins.

Na het aanmaken van een account wordt overigens direct aangeraden om een 2-factor beveiligingscode in te stellen. Dit ter extra bescherming van je Bitcoin Meester account.

Kopen van cryptovaluta

Wanneer je bent ingelogd kun je direct aan de slag en Bitcoin kopen of verkopen. Om coins te kopen start je met het storten van euro’s in je account met iDEAL, Bancontact of een van de andere betaalmethodes. Vervolgens kun je direct je eerst coin(s) kopen of storten in je Bitcoin Meester wallet(s).

Het standaard weeklimiet na registratie bedraagt 100,- euro. Het limiet kan overigens direct worden verhoogd door de verificatieprocedure te doorlopen.

Nadat je de volledige accountverificatie hebt doorlopen kun je wekelijks tot €100.000 storten en opnemen op het platform. Uiteraard kun je op het platform wel gewoon onbeperkt in cryptocurrency's handelen. Het limiet is puur voor het storten en opnemen van euro tegoeden.

Wanneer je vervolgens klaar bent om je cryptocurrency's te kopen ga je naar de pagina ‘koersen en coins’ waar je een overzicht vindt met alle coins die worden aangeboden.

Vervolgens klik je op de gewenste cryptocurrency en word je naar de pagina van de betreffende munt verwezen. Hier zie je hoeveel je op dat moment nog te besteden hebt.

Je kunt vervolgens invullen hoeveel euro’s je wilt investeren in de betreffende munt waarna het systeem automatisch voor je uitrekent hoeveel munten je ervoor ontvangt.

Na het kopen verschijnen de munten direct in je eigen Bitcoin Meester wallet, geïntegreerd in het platform. Voor iedere aangeboden munt is er een wallet geïntegreerd en uiteraard kunnen de munten ook opgenomen worden naar een eigen wallet.

Snelheid

Wanneer de koersen snel stijgen of dalen wil je zo snel mogelijk kunnen handelen. Een voordeel van Bitcoin Meester is dat je je niet zelf hoeft te mengen in de orderboeken van een exchange, dat is allemaal geautomatiseerd.

Het storten van euro’s is middels iDEAL ook snel voor elkaar en zodra je de betaling hebt voltooid staat het bedrag direct in je account.

Wanneer je vervolgens een munt wilt kopen voer je het euro bedrag in waarvoor je de munt wilt aanschaffen. Het systeem berekend nu hoeveel munten je hiervoor krijgt waarna je op de knop ‘kopen’ kan drukken. Wanneer je de opdracht geeft staan de munten, zonder enige vertraging, direct in je account.

Stijgen de koersen en besluit je te verkopen en je winst (of verlies) te nemen? Bitcoin Meester is gekoppeld aan verschillende grote beurzen waardoor er altijd handel mogelijk is zonder afhankelijk te zijn van eigen voorraad. Verkopen gebeurt dan ook direct zodra de opdracht wordt gegeven.

Daarna staan de euro’s weer in het account en kan de gebruiker ervoor kan kiezen deze op te nemen naar de eigen rekening of te herinvesteren in een andere munt. Uitbetalingen naar de bank worden ook per direct verwerkt.

Support

Wanneer je ergens niet helemaal uitkomt is het handig om daarvoor hulp te kunnen zoeken bij het betreffende platform. Bitcoin Meester is dan ook op meerdere manier te bereiken voor support. Je kunt contact met ze opnemen per telefoon, e-mail of chat.

Qua snelheid en klantvriendelijkheid is Bitcoin Meester een van de betere op dit gebied. Mails en verificaties worden vaak binnen maximaal een uur al afgehandeld en chats en telefoon is altijd zonder wachttijd.

Per telefoon en chat is de helpdesk van Bitcoin Meester op werkdagen van 09:00 uur – 17:00 uur beschikbaar en in het weekend gesloten. E-mails worden overigens wel buiten de openingstijden beantwoordt. Naast de helpdesk biedt Bitcoin Meester ook een aantal uitgebreide handleidingen van het platform.

3% rente

Als er één punt is waarin Bitcoin Meester zich onderscheidt van de rest is het de 3% rente die zij sinds vorig jaar aanbieden op stablecoins (cryptocurrency met een waarde die altijd gelijk is aan dat van de Amerikaanse dollar of de euro).

Wanneer je als klant namelijk TetherUSD, TrueUSD of Dai op je account hebt staan bij Bitcoin Meester, dan ontvang je daar 3% rente op jaarbasis over, dagelijks uitgekeerd. Een unieke feature, helemaal wanneer je het vergelijkt met de 0.1% rente (of soms al negatieve rente) die je bij banken krijgt uitgekeerd.

Wil je ook rente ontvangen? Dan hoef je de stablecoins niet eens bij Bitcoin Meester zelf te hebben gekocht. Zolang de stablecoins op jouw Bitcoin Meester wallet staan ontvang je de 3% rente. Bitcoin Meester geeft zelf aan dat de rente op stablecoins is bedoeld als een positief tegengeluid tegen banken die hun klanten steeds minder rente betalen over hun spaargeld.

Eigen app

Bitcoin Meester biedt ook een eigen app aan voor zowel Android als iOS gebruikers. Hierdoor wordt het handelen terwijl je onderweg bent een stuk makkelijker.

De functionaliteiten die door de app worden geboden zijn vergelijkbaar met die van de website. Het is mogelijk om dezelfde cryptovaluta te verhandelen als het aanbod van de website, je munten versturen vanuit de app naar andere wallet-addressen en is de chatsupport ook beschikbaar in de app.

Heb je nog geen account? Dan kan je deze ook aanmaken via de app. Ook de verificatie kan vanuit de app worden voldaan.

Onderling wisselen

Bitcoin Meester heeft een unieke functie waarbij je direct een munt tegen een andere munt kan omwisselen. Hierbij betaal je maar de helft van de fee en ben je dus goedkoper uit.

Wanneer je bijvoorbeeld Litecoin wilt kopen voor jouw VeChain hoef je dus niet eerst terug te wisselen naar euro’s, maar kun je direct jouw Litecoin omwisselen voor VeChain.

Tot slot

Vooral voor een beginnende en minder technische handelaar is Bitcoin Meester een enorm fijn werkend platform. Binnen enkele minuten heb je je eerste cryptocurrencies gekocht.

Het registratieproces is snel, eenvoudig en intuïtief. Ook het platform en de app zien er strak en overzichtelijk uit. Bitcoin Meester biedt een aantal unieke functies en de rente op stablecoins maakt dat Bitcoin Meester een uniek broker platform is.

Alles bij elkaar durven we te stellen dat Bitcoin Meester een sterk en snel groeiend platform is met veel mogelijkheden, zowel voor de beginnende als gevorderde handelaar.

Disclaimer: dit is een sponsored post

Lees meer over:
sponsored Bitcoinmeester

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Bitcoin Kopen: alles wat moet je weten voor je eerste aankoop

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij.Bitcoin (B...

Bitcoin prijs uitbraak naar $60.000? Bulls veroveren terrein

In Koerskijken neemt John van Meer de koers van Bitcoin (BTC) met je door. In de technische analyse geeft hij inzichten in de...

JP Morgan waarschuwt: 'Momentum Bitcoin koers zwakt af'

Strateeg Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan gelooft dat de rally van Bitcoin mogelijk ten z'n einde is gekomen. Hij ziet he...

Bitcoin kostprijs in Argentinië iets meer dan $4.000, blijkt uit deze deal

De Canadese Bitcoin miner Bitfarms heeft laten weten te gaan uitbreiden naar Argentinië. Zo is er een achtjarige energiedeal...

'Bitcoin juist rendabel door koersschommelingen', volgens deze legendarische belegger

De legendarische Amerikaanse investeerder Bill Miller liet zich onlangs weer uit over Bitcoin. Hij is oprichter, voorzitter e...

Vier potentiële gevaren voor het Bitcoin Lightning Network

Hoewel het Bitcoin Lightning Network veel problemen omtrent trage en dure betalingen oplost, is het nog verre van perfect. De...

Enorme toename cryptofraude in Zuid-Korea, stijging van 41,6%

Wie Bitcoin (BTC) zegt, voegt daar in een bullrun bijna automatisch oplichting aan toe. De interesse in de cryptomunt zit ove...

Goedemorgen Bitcoin: 70 miljoen Venmo gebruikers blootgesteld aan BTC

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rijtje gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt. De Canad...

Bitcoin Update: prijs boven $55.000, hoe staat de koers ervoor?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 56,198.33USD. Na een flinke daling van $10.000. Lijkt het erop dat de...

Beatport accepteert Bitcoin (BTC) voor downloaden muziek

Beatport accepteert vanaf juni Bitcoin (BTC) als betaalmiddel, zo bericht Music Week. Het online portal is populair onder DJ'...

Lees meer

Net binnen

Bitcoin walletmaker haalt $100 miljoen op bij Tesla-investeerder

Baillie Gifford, een vroege investeerder in Tesla, steekt 100 miljoen dollar aan durfgeld in Blockchain.com. Dat is een beken...

Bitcoin Update: prijs boven $55.000, hoe staat de koers ervoor?

De Bitcoin (BTC) koers staat momenteel op momenteel op 56,198.33USD. Na een flinke daling van $10.000. Lijkt het erop dat de...

Bitcoin Kopen: alles wat moet je weten voor je eerste aankoop

Je wilt bitcoin kopen, maar weet nog niet waar te beginnen. We zetten een aantal tips en tricks voor je op een rij.Bitcoin (B...

JP Morgan waarschuwt: 'Momentum Bitcoin koers zwakt af'

Strateeg Nikolaos Panigirtzoglou van JPMorgan gelooft dat de rally van Bitcoin mogelijk ten z'n einde is gekomen. Hij ziet he...

'Bitcoin juist rendabel door koersschommelingen', volgens deze legendarische belegger

De legendarische Amerikaanse investeerder Bill Miller liet zich onlangs weer uit over Bitcoin. Hij is oprichter, voorzitter e...

Lees meer