Kraken lanceert on-chain wallet met focus op functionaliteit en privacy – is dit de meest veelbelovende crypto ontwikkeling?

310 totale weergaven
kraken cryptowallet

Kraken’s missie is om de acceptatie van crypto te bevorderen en met de lancering van de Kraken Wallet zetten ze een grote stap richting het behalen van de missie. Wie onchain wilt gaan en gemakkelijk en veilig de gedecentraliseerde wereld wil ontdekken, zal graag de Kraken Wallet gebruiken. Met deze self-custodial wallet kun je eenvoudig zelf al je digitale asset managen.

Gemakkelijk te gebruiken onchain-poort

De Kraken Wallet slaat een brug naar het gedecentraliseerde financiële systeem en is toegankelijk voor iedereen; dus ook als je geen Kraken klant bent. De multichain wallet is ontworpen met de kernwaarden privacy en veiligheid als basis en biedt een geweldige onchain-ervaring. Met de Kraken Wallet kun je je digitale assets en gegevens zelf beheren. Dit allemaal met de ondersteuning van een geweldige klantenservice en de sterke beveiliging van Kraken. De Kraken Wallet heeft daarom de potentie om de titel van beste crypto wallet te bemachtigen.

De UX van de Kraken Wallet is subliem, zo hoef je bijvoorbeeld niet van netwerk te wisselen of handmatig verschillende seed phrases aan te maken. Om ervoor te zorgen dat gebruikers gemakkelijk de onchain wereld kunnen verkennen en het zelfbeheer zo soepel mogelijk te laten verlopen, biedt de wallet alles wat jij nodig hebt:

  • Uitgebreide portfolio tracking: Je kan je tokens, NFTs en DeFi posities allemaal vanaf een enkele plek tracken.
  • Multichain support: De meest populaire blockchains interacteren soepel met de wallet. Dit zijn Bitcoin, Ethereum, Solana, Optimism, Base, Arbitrum, Polygon en Dogecoin.
  • WalletConnect-integratie: Duizenden van de meest geliefde en nieuwste dApps zijn toegankelijk op een veilige manier.
  • 24/7/365 support: Kraken’s customer service team heeft niet voor niks veel prijzen ontvangen en om jou de beste onchain-ervaring te geven, staat dit team elk moment van de dag voor je klaar.

Bron: TradingView, Bitcoin koers

Privacy voor alles

De Kraken Wallet verzamelt bijna geen data, enkel het broodnodige voor het functioneren van de wallet. Analyses over de prestaties binnenin de app worden zelfs niet bijgehouden.

Je IP-adres blijft daarnaast afgeschermd doordat jouw activiteit geproxyd is via de infrastructuur van Kraken. Kraken voorkomt hiermee dus dat jouw identiteits- en locatiegegevens door niemand te zien zijn.

Kraken vindt het erg belangrijk dat de privacy van persoonlijke data van wallet-gebruikers zeker gesteld is. Ze bewaren om die reden geen inloggegevens, e-mailadressen of KYC-gegevens van de gebruikers.

De vooraanstaande beveiliging van Kraken

Het beschermen van de data en digitale assets van de gebruikers is het belangrijkste doel van Kraken. De ontwikkeling van de wallet is in samenwerking met het team dat de asset van Kraken Exchange al meer dan 12 jaar veilig stelt. De private keys van de gebruikers worden beschermd met meerdere lagen van beveiliging. Zo gebruikt het biometrics op je mobiel en is er een versterkte encryptie op je wachtwoord.

Hier houdt het niet mee op. De ontwikkelaars van de wallet schakelde het Trail of Bits team in om een complete beveiligingsaudit van de code uit te voeren. Al sinds 2012 draagt Trail en Bits bij aan de bescherming van apparaten en organisaties die veel beveiligingsaanvallen te verduren hebben. Trail en Bits heeft de mentaliteit van een attacker die ze samen met hoogwaardig beveiligingsonderzoek inzetten om risico’s te verminderen en codes te versterken.

Next step: Het wereldwijd openbaar maken van alle Kraken Wallet source code.

Bij lancering open-source wallet

De Kraken Wallet zal de eerste crypto wallet zijn die bij de lancering voor grote beurzen volledig open source is en dit versterkt de beveiliging van de wallet. Bij open source kan iedereen namelijk elke coderegel inzien en dus beoordelen. De code van de Kraken Wallet is te zien op GitHub.

De kernwaarden van crypto, transparantie, decentralisatie en community, is de belangrijkste reden waarom Kraken Wallet kiest voor open source. Kraken heeft ook een open source subsidieprogramma die dit weerspiegeld. Met dit programma geeft Kraken namelijk aandacht aan het het cruciale werk dat nodig is om de potentie die cryptocurrencies hebben te bereiken.

Kraken zegt dat zij hun werk nooit hadden kunnen doen zonder de innovatieve ideeën en de inspanningen die aan open source geleverd worden. Bitcoin en andere cryptocurrencies hadden zonder de gepassioneerde helden gewoonweg nooit bestaan. Hierom zal Kraken de open-source community altijd helpen en de wallet is daar een goed voorbeeld van.

Onchain is de toekomst

Qua functionaliteit heeft Kraken nog veel meer in petto, dus dit is nog maar het begin voor de Kraken Wallet. Het doel van Kraken is dat iedereen onchain gaat. Zij proberen dit te bereiken door zich volledig in te zetten voor cypherpunk-principes. Voor verdere ontwikkelingen op het gebied van financiële vrijheid en de gedecentraliseerde wereld, hou je ze nauw in de gaten.

Ga naar de App Store van Apple of de Google Play Store om de Kraken Wallet te downloaden.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

Lees meer over:
Krakenwallet

Door: Joren Verdoes

Met meer dan 10 jaar ervaring in de cryptowereld is Joren Verdoes een echte crypto-veteraan te noemen. Zijn kennis binnen de techwereld gaat ruim 15 jaar terug. Joren heeft zich de afgelopen jaren ontpopt tot een ware expert binnen het vakgebied en kan moeilijke materie simpel en helder overbrenge...

Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd