Nederlandse primeur: artikelen afrekenen met bitcoin

Persbericht - Een Nederlandse primeur: het betalen voor artikelen met bitcoin. De Nederlandse uitgeverij Citadel Media heeft de website bitcoinfocus.nl gelanceerd. Een platform voor educatieve content over bitcointrends en - ontwikkelingen.

Citadel Media is een jonge media startup opgericht door de bitcoiners Arnold Hubach (25), Robin Heester (29) en Wessel Simons (43), allen sinds 2016 actief in de bitcoinwereld. Laatstgenoemden zijn de oprichters van nieuwssite bitcoinmagazine.nl, dat gemiddeld 1,5 miljoen unieke bezoekers per jaar trekt. Ze hebben gezamenlijk tientallen jaren aan media-ervaring bij onder meer het Algemeen Dagblad, FD Energie Pro, Business Insider en Sprout/Management Team.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinfocus.nl slaat een andere weg in, op de site zijn in-depth artikelen te lezen in plaats van snelle (prijs) nieuwtjes. Drie keer per week ontvangen abonnees een nieuwsbrief in hun mailbox. Alle artikelen zijn ook terug te lezen op de website www.bitcoinfocus.nl.

Uit marktonderzoek van TNS Kantar blijkt dat circa 1,6 miljoen Nederlanders cryptocurrency’s bezitten. Een groot deel daarvan bezit bitcoin, het goud van de cryptomarkt. Bitcoin Focus fungeert als een belangrijke anker waar bitcoinbezitters op kunnen terugvallen. Daarbij ligt de scope met name op de Nederlandse bitcoinwereld, maar internationale ontwikkelingen zijn een belangrijk onderdeel van de scope.

Wessel Simons: ‘De markt in Nederland is in snel tempo volwassen geworden. We hebben in ons land ondanks de zakkende koers een groeiende groep van bitcoinliefhebbers die goed en gedegen geïnformeerd willen worden over ontwikkelingen op bitcoin gebied en lange termijn vertrouwen hebben in de technologische en sociaal-maatschappelijke innovaties van bitcoin. We bieden diepte-interviews met bitcoinspecialisten, maar ook analyses en trends op de bitcoinmarkt zoals adoptie, regulering en toezicht. Deze markt verdient een serieuze mediatitel die grondig verslag doet van de lange termijn ontwikkelingen en met Bitcoin Focus is deze er gekomen’.

Arnold Hubach: ‘Bijzonder aan bitcoinfocus.nl is dat je naast een maandabonnement ook artikelen los kunt afrekenen met bitcoin. Dat afrekenen gaat goedkoop en snel via het lightning netwerk. Er zijn al tientallen artikelen door diverse lezers met lightning afgerekend. Het is blijkbaar een betaaloptie waar mensen ook behoefte aan hebben’.

Bekijk hier hoe je met dit supersnelle netwerk je artikel kunt afrekenen.

Arnhem Bitcoinstad en Bitcoin Brabant

Een mooi voorbeeld van een Focus-verhaal is een reportage vanuit Arnhem Bitcoinstad, waar je sinds 2014 al bij tientallen winkels met bitcoin kan betalen. Maar ook Bert de Groot deelt zijn inzichten over een project bij een bloembollenbedrijf dat bitcoin miners gebruikt om de tulpenkas mee te verwarmen. Zeer actueel gezien de stijgende energieprijzen.

Ook kun je reportages lezen vanuit El Salvador, waar bitcoin een wettig betaalmiddel is. Arnold is lokale markten (met/zonder bitcoin) afgegaan om de lokale bevolking te spreken. Tot slot biedt Bitcoin Focus iedere vrijdag een gratis editie, zoals bijvoorbeeld dit verhaal over bitcoinpapiergeld.

Dit jonge kennisplatform heeft voor ieder wat wils: filosofische inzichten, technische uitleg, opiniestukken over trends en interviews met specialisten. De liefhebber kan zich bovendien gratis inschrijven om op de hoogte te blijven.

Kortingsactie!

Van Bitcoin Focus is inmiddels de 100e editie verschenen! Daarom hebben we voor jou een speciale actie.

Lees nog meer vette bitcoin verhalen met een premium abonnement. Profiteer van 10% korting tot het einde van het jaar! Gebruik hiervoor de code FOCUS100 op onze website.

Lees meer over:
Bitcoin Focus

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

frogwifhat Nieuws
Nieuwe Crypto Meme Frogwifhat Live, Volgende Volgende Dogwifhat Of PEPE?

Vandaag is de nieuwe Frog Wif Hat token ($FWIF) gelanceerd op de decentrale exchange Uniswap....

Nieuws
‘Pre-halving top’ binnenkort aanstaande voor bitcoin koers?

De run van bitcoin is eind februari in de kiem gesmoord en ook analisten lijken...

Bitcoin bekende vs. onbekende crypto Nieuws
Bitcoin koers bereikt hoogste punt sinds december 2021

De prijs van Bitcoin, de grootste cryptocurrency, heeft een indrukwekkende sprong gemaakt. De prijs van...

Nieuws
Verenigd Koninkrijk wil cryptocurrency’s als eigendom erkennen

Het Verenigd Koninkrijk (VK) neemt significante stappen richting de integratie van cryptocurrency's in zijn rechtssysteem....

Bitcoin Nieuws
Analist: ‘Bitcoin staat voor zijn traditionele parabolische rally’

Als we de populaire analist Kevin Svenson mogen geloven, dan staat bitcoin op het punt...

Lees meer