Online Bitcoin Cursus: hoe werkt het en hoe koop je BTC?

Bitcoin kan soms erg lastig zijn om te snappen. Helemaal met de buzz van altcoins en blockjeens kan het moeilijk zijn om te begrijpen waarom Bitcoin écht iets bijzonders is, en hoe het verschilt van andere projecten. Op het internet is veel documentatie te vinden om de rabbithole mee in te duiken. Je zou ook kunnen kiezen voor een Online Bitcoin Cursus waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd.

Online Bitcoin Cursus

Onze redacteur Arnold Hubach neemt jou in deze online cursus van meer dan twee uur stap voor stap mee. Aan het eind van de cursus weet je alles dat je moet weten om een goede start te maken. Arnold is al vijf jaar actief in de Bitcoin-markt en weet precies welke nuances belangrijk zijn om te snappen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Voor de beginner kan het soms lastig zijn om een begin te vinden. Je leest wellicht wel over nodes en miners, maar snapt misschien niet eens wat het verschil ertussen is. Ook lees je over ‘private keys’ en het ‘zelf bewaren van bitcoin’, maar tot dusver heb je daar wellicht bij de exchange waar je handelt niets van gemerkt.

Online Bitcoin Cursus: hoe werkt het en hoe koop je BTC?

De cursus is heel begrijpelijk opgebouwd met veel plaatjes en duiding met visuals. Allerlei principes komen stuk voor stuk aan bod: van wallets, nodes, miners, mempool tot aan het protocol en de oorsprong aan toe. Maar misschien nog wel belangrijker: de cursus begint met context van de wereld waarin Bitcoin bestaat. Een financiële wereld waarin geld aan de lopende band wordt geprint en een systeem dat sinds de crisis van 2008 er enorm veel slechter voor staat.

Bitcoin is een betaalnetwerk. Maar bitcoin is ook de valuta in dit netwerk. In de cursus leer je hoe Bitcoin verschilt van het betalingen via commerciële banken. En je leert ook hoe bitcoin anders is dan de euro of de dollar (en het beleid van centrale banken).

Online Bitcoin Cursus: hoe werkt het en hoe koop je BTC?

Let op: je leert in deze cursus NIETS over trading, technische analyse en het lezen van grafieken. Het gaat puur over de unieke eigenschappen van decentraal geld en hoe Bitcoin werkt.

Wie geeft de cursus?

Ik ben Arnold Hubach en ben al een aantal jaar actief in de ‘Bitcoin space’. Uit ervaring heb ik gemerkt dat veel mensen Bitcoin zien als een manier om snel rijk van te worden. Men stapt direct over op handel, gaat traden en komt zo ook snel terecht bij altcoins. Ik wil in deze cursus graag de nadruk leggen op de fundamentele en niet zozeer de technische analyse rondom Bitcoin.

Het is jammer om te zien dat mensen geld in projecten smijten die niet levensvatbaar zijn. En dat komt omdat ze Bitcoin niet begrijpen. Ze zien het als een trage en logge versie van digitaal geld dat geen toekomst heeft. In deze cursus neem ik de basisprincipes van Bitcoin door die je móet snappen voordat je jouw eerste Bitcoin koopt. Ik leg je ook uit waarom bitcoin traag is en dat dit een bewuste keuze is én dat er een oplossing is in de vorm van een schaalbaarhheidsoplossing.

Dit wordt dan ook de laatste stap van de cursus: zelf Bitcoin kopen met iDeal en naar een eigen wallet sturen. Dit doen we via Coinmerce, een Nederlands geregistreerd Bitcoin bedrijf.

Lightning cursus

Voor de geïnteresseerde is er ook nog een deel 2 over het Lightning netwerk. Deze cursus borduurt voort op deze Bitcoin cursus. Lightning is een tweede laag bovenop de Bitcoin blockchain waarmee je supersnel en supergoedkoop betalingen kunt doen. En nog veel meer!

Volg de cursus!

Volg de cursus door op hierrrr te klikken. Met de code BITMAG-5 krijg je daarnaast ook nog eens 5% korting. Deze korting geldt zowel op de cursus over Bitcoin, als voor de cursus over Lightning. De Bitcoin cursus kost momenteel slechts €29,-.

Lees meer over:

  By Arend Hubach

  Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben feitelijkheid en correctheid hoog ik het vaandel!

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer