Arthur Stolk van Bitcoin fonds Icoinic: “We draaien 125% rendement in 2020”

In deze Hup Bitcoin podcast is Arthur Stolk, oprichter van het Nederlandse Bitcoin - en cryptofonds Icoinic, te gast. 2020 is voor hen het jaar van de doorbraak. Stolk: "We outperfomen op dit moment."

Bitcoin fonds Icoinic

Aanleiding voor het gesprek is de fusie tussen Icoinic en het eveneens Nederlandse Cyber Capital. De nieuwe fusienaam is Icoinic Capital, maar ze blijven de bestaande fondsen aanhouden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Cyber Capital staat er om ideologische redenen om bekend dat ze een fonds hebben zonder Bitcoin.

Het is een voorzichtig signaal dat de Nederlandse Bitcoin markt aan het consolideren. Zo nam het eind vorig jaar het kleinere fonds Synnofin uit Deventer over.

Het model van Icoinic in een notendop: iedereen die vanaf 100.000 euro in cryptocurrency's wil handelen is welkom. Ze hebben een algoritme ontwikkeld, waarmee ze gemiddeld tussen de 10.000 en 30.000 trades per dag doen op internationale cryptobeurzen, maar ook bij AMDAX in Amsterdam.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Arthur Stolk, oprichter Icoinic Capital"]"Gemiddeld zitten we slechts 8 seconden in een trade". [/penci_blockquote]

Icoinic beheert 13 miljoen euro aan vermogen van met name high net worth individuals uit Nederland en Europa.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""] "We zijn in februari 2018 gestart met het fonds. een slecht moment want de markt zakte net in. Maar die hype ijlde na en daar kregen we klanten mee. In de bearmarkt van 2018 hebben we nog de markt verslagen met 11% rendement.

In 2019 kregen we nieuwe klanten die in 2018 verlies hadden geleden, een jaar wat we afsloten met 25%. Maar in 2020 zien we een nieuwe groep die diversificatie in hun portfolio wil. Het narratief is altijd: een hedge tégen het financiële systeem, maar dat heb ik nog nooit horen zeggen."[/penci_blockquote]

In 2020 is het algoritmisch fonds bezig met haar beste jaar met een rendement van circa 125% tot nu toe.

Regulering

Zoals bekend vallen beurzen en brokers onder toezicht van De Nederlandsche Bank. Voor beleggingsfondsen is dat anders geregeld. Deze zijn namelijk bij de Autoriteit Financiële Markten geregistreerd onder het Alternative Investment Fund Managers Directive.

Dat betekent dat deze fondsen vrijgesteld zijn om voorlopig zonder vergunning te kunnen opereren. Tegelijkertijd wil de Europese Commissie digitale assets gaan legaliseren. Ze hebben daartoe eerder dit jaar het wetsvoorstel ‘Regulation on Markets in Crypto Assets’ (MiCA) gepubliceerd.

Een goede ontwikkeling, aldus Stolk.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]. "Het schept gewoon duidelijkheid in onze markt. Bedrijven weten dan aan welke regels ze zich moeten conformeren. Het heeft betrekking op alle typen digitale assets. Ze noemen het ook bewust assets en géén currency's. Ze zien Bitcoin als een asset."[/penci_blockquote]

Icoinic hanteert zelf ook de nodige procedures om onnodige risico's te voorkomen. Zo kennen ze elke beurs een bepaalde risico-score toe. Zo handelen ze op platforms zoals Coinbase, Kraken, Bitstamp en Bittrex.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]"Maar van Binance en OKEx is de risico-score dusdanig dat daar geen activiteiten plaatsvinden. We kunnen simpelweg niet achterhalen wie de eigenaren zijn en de fondsen vandaan komen."[/penci_blockquote]

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Knaken, Bitcoin Meester, Coinmotion en Probit. Interview door Wessel Simons.

Hieronder vind je de nieuwste aflevering van Hup Bitcoin. Enjoy!

Anchor

YouTube

Lees meer over:
Bitcoin nieuwshup bitcoin

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...