Bitcoin Journaal: Deribit vertrekt, BUX Crypto en miljoenen BTC op beurzen

In het Bitcoin Journaal bespreken we elke week het laatste nieuws. Er gebeurde vooral buiten het netwerk van bitcoin weer een hele hoop.

Bitcoin beurzen

Steeds meer BTC wordt gestald bij cryptobeurzen. Er staat op dit moment zo´n 2 miljoen bitcoin op de beurzen. Dat aantal groeit gestaag en met name in 2019 nam het flink toe.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

En dat terwijl bitcoin juist zo fijn is omdat je het jouw geld in eigen beheer kunt nemen. Dat kan bijvoorbeeld met een hardware wallet, maar er zijn ook tal van gratis opties om er voor te zorgen dat je bitcoin niet bij een beurs hoeft te staan.

Voor actieve handelaren is het natuurlijk een ander verhaal. Centraal geregelde beurzen genieten voorlopig nog de voorkeur boven peer-to-peer platformen.

De Nederlandse belastingdienst vraagt overigens steeds vaker gegevens op van Nederlanders. Een voorbeeld van die toename is te vinden in de cijfers van cryptobeurs Kraken. In 2018 kregen zij slechts 8 verzoeken vanuit Nederland, in 2019 waren dat er al 86.

Deribit en BUX

Over beurzen gesproken.. In deze aflevering bespreken we ook het vertrek van Deribit uit Nederland. De bitcoin derivatenbeurs richt een bedrijf op in Panama omdat zij de aankomende nieuwe regels niet zien zitten.

De gefaalde beurs Blockport is in zijn geheel overgenomen door BUX. BUX heeft naar verluidt 2 miljoen gebruikers in Europa. De mensen achter Blockport gaan Bux Crypto runnen.

Tether

Er is $15 miljoen aan de stablecoin Tether (USDT) verplaatst naar de Liquid sidechain. De plaatsvervangende dollars komen van de Ethereum blockchain.

Luister de gehele aflevering hieronder!

Anchor

YouTube

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...