Robert Valentine in Hup Bitcoin: Hoe kijkt de Libertaire Partij naar BTC?

In deze Hup Bitcoin aflevering praten we met Robert Valentine, lijstrekker van de Libertaire Partij (LP). We praten over het doel van de partij, de invloeden van bitcoin (BTC) en de strenge aanpak van de overheid van de industrie.

Het libertaire gedachtegoed en BTC passen goed bij elkaar: het is gericht op persoonlijke vrijheden en eigen verantwoordelijkheid. Niet voor niets is bitcoin ook een onderdeel van de campagne geworden van de LP.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door: Knaken en Coinmotion.

Overheid in Nederland

Valentine: ''Bitcoin is in de kern een libertaire oplossing. Wanneer mensen bitcoin kopen en zien wat het inhoudt, dan komen ze vaak bij het libertarische gedachtegoed terecht.'' Als het aan de partijleider ligt, krijgen we in Nederland een overheid die minder gaat doen. Minder regels voor de woningmarkt, minder strenge eisen aan bitcoin bedrijven in het land.

Politiek moet alleen uit noodzaak gebeuren volgens de LP dus zaken moeten minder centraal door een overheid geregeld worden. En áls het centraal geregeld wordt, dan moet dat met minder gedoe er omheen.

Een voorbeeld daarvan is het voorstel om alle toeslagen af te schaffen en over te stappen naar een basisinkomen. Eenzelfde soort aanpak, met minder tussenlagen en regeltjes.

''Als je vertelt dat je iets wil regelen zonder de overheid, dan denken ze dat je het níet wil organiseren'', zegt Valentine. Dat is echter niet het geval, in veel gevallen zal de markt zelf een antwoord geven. Is er vraag naar goedkope huizen? Dan willen aannemers en projectontwikkelaars die echt wel bouwen.

De politicus heeft een opmerkelijke hoop voor de toekomst. "Als andere partijen de standpunten van ons overnemen, dan zijn wij niet meer nodig. In de ideale toekomst is de Libertaire Partij overbodig doordat de ideeën door anderen zijn overgenomen."

Voor bitcoiners heeft de partij ook een aantal mooie plannen: vermogensbelasting op BTC moet naar 0% en de verplichte strenge controles bij bitcoin brokers en beurzen moeten verdwijnen.

Bitcoin

De meeste plannen sluiten aan bij het gedachtegoed van bitcoin. BTC is een initiatief om geldcreatie uit handen te nemen van een paar partijen, in plaats daarvan is er een financieel netwerk van miljoenen onafhankelijke mensen die gezamenlijk het eens zijn over de regels. Valentine: "Ik denk dat er veel problemen worden opgelost als we van de euro afstappen, of in ieder geval een alternatief hebben.''

Het is tegenwoordig populair om iets over bitcoin te roepen. Intern heerst er bij de partij al jaren het geloof dat bitcoin belangrijk is, en dat valt deze verkiezingen goed samen met een stijgende prijs en groeiende acceptatie wereldwijd.

In de partijkas zit al een tijdje bitcoin en dat blijf voorlopig zo. Valentine: ''Een deel van de opbrengsten van nieuwe leden gaan we bijvoorbeeld ook omzetten in BTC. Zodat we over 4 jaar een nog beter gevulde campagnekas hebben.''.

Met een eventuele zetel krijgt hij in ieder geval een platform om zijn ideeën te delen.

Anchor

YouTube

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...