SEC handhaaft flexibel beleid tegenover ICO’s en startups met tokens

Startups die enkele jaren terug een Initial Coin Offering (ICO) hebben gehouden, worden mogelijk vrijgesteld van eventuele/mogelijke sancties van de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit heeft een woordvoerder van het bureau vrijdag naar buiten gebracht.

Utility of security tokens?

De afgelopen anderhalf jaar zijn er zaken geopend tegen projecten die geld hebben opgehaald door tokens te verkopen zónder ze te registreren als securities (of: effecten). Tijdens een speech op de FinTech Forum in Washington deed de William Hinman, de Director of Corporation Finance van de SEC, deze uitspraak.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij vertelde dat het heel eenvoudig is om cryptomunten te veranderen van een security naar iets dat het overduidelijk níet is.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”William Hinman”]”Digitale assets kunnen evolueren naar een instrument dat niet langer als zodanig hoeft te worden gereguleerd”[/penci_blockquote]

Het is niet de eerste keer dat Hinman dit statement maakte. In een speech in 2018 haalde hij al aan dat Ether tijdens de ICO op een security leek, maar dat het (mede door het decentrale karakter) bij deze term is weg gegroeid. Afgelopen vrijdag gebruikte Hinman dit voorbeeld niet, maar het laat wel zien hoe de vork in de steel zit.

SEC onderneemt niet per definitie actie

Als voorbeeld gebruikte hij TurnKey Jets. Zij ontvingen vorig jaar een brief waarin stond dat de SEC geen actie tegen ze zou gaan ondernemen. Hij legde ook uit dat de token, het netwerk en de use cases dusdanig goed in elkaar zaten dat er geen zorgen gemaakt hoefden te worden.

Hinman doet er echter nog een schepje bovenop. Zelfs als het project nog niet volledig is ontwikkeld zou de SEC een oogje kunnen toeknijpen. In zo’n geval zouden ze dit no-action beleid gewoon uitgevoerd kunnen worden.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”William Hinman”]”Als er voor de token hulp nodig is op de secundaire markt, dan zal dat niet buiten het beleid van een ‘no-action letter’ vallen”[/penci_blockquote]

Met het voorbeeld van TurnKey Jets (TKJ) in het achterhoofd ging Hinman nog even verder. “Wat als een startup zoals TKJ drie jaar eerder zou hebben bestaan. En dan zónder een goed ontwikkeld netwerk en zónder een functionele token?”

En wat als deze hypothetische startup zijn token verkocht voor bedragen die níet overeenkwamen met wat nodig is voor de use-case. Want in zo’n geval was deze funding enkel bedoeld als financiering. In dat geval zou de token eruitzien als een security.

Praktisch nut van een token

Als blijkt dat de startup (na de drie jaar) aan de SEC kan aantonen dat de token wel echt nut en een praktisch voordeel heeft, dan gaan ze gewoon akkoord met het bedrijf. Wat betreft deze zaken lijkt de SEC dus redelijk vooruitstrevend en flexibel.

Bron: Coindesk

Lees meer over:
ICOSECtoken

  By Arend Hubach

  Arend is al jaren een autoriteit in de bitcoin space en heeft kennis van zaken in onderwerpen die variëren van technische ontwikkelingen, de adoptie van bitcoin als betaalmiddel in de hele wereld, nieuwe regulering en verwante onderwerpen.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Goedemorgen Bicoin: voorspelling van $125.000 per BTC in 2025

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Blackrock crypto etf Nieuws
  Willy Woo: ‘Bitcoin minimaal op $125.000 in 2025

  De populaire on-chain analist Willy Woo zegt dat bitcoin minimaal richting de 125.000 dollar gaat...

  Nieuws
  Bitcoin prijs nadert $67.000 nu nieuwe bitcoin uitstroom van GBTC $550 miljoen overschrijdt

  Bitcoin rukt op naar recordhoogtes ondanks een verse opleving in de uitstroom van GBTC Bitcoin....

  volgende Bitcoin halving 2024 Nieuws
  De bitcoin koers blijft stijgen: aftellen naar halving in april is begonnen

  De bitcoin gemeenschap bereidt zich voor op een belangrijke gebeurtenis in de cryptowereld: de volgende...

  Nieuws
  Bitcoin ETF’s hebben in 2 maanden ruim $10 miljard aangetrokken, goud ETF’s deden er 2 jaar over

  BlackRock's iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft in slechts zeven weken tijd $10 miljard aan beheerd...

  Lees meer