Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?

Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Kan het huidige herstel de prijs van bitcoin (BTC) terug brengen naar de $60.000? De bitcoin koers staat momenteel op 18,828.42USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Een heerlijk volatiele week voor bitcoin. Begin van de week bereikte de koers nog een dieptepunt van $47.000 maar in de dagen erna volgt een sterk herstel van +23%. Gaan we de komende week een volwaardig V-vormig herstel zien tot boven de $60.000?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek ziet er een heel stuk beter uit dan aan het begin van deze week het geval was. Er zou dit weekend heel wat geks moeten gebeuren willen we de week niet boven de 8 EMA gaan sluiten. Door de huidige groene wekelijkse kaars (+23%) hebben we de vorige dramatische rode kaars volledig goedgemaakt. We zijn nog maar 4% verwijderd van de belangrijke $60.000 grens. Hoe groot de kans is dat we die de komende week gaan bereiken bekijken we op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Na een terugval van circa 30% zien we de afgelopen week een sterk herstel van bitcoin. Het huidige herstel kan de komende dagen een volledig V-vormig herstel gaan worden. Een V-vormig herstel wordt gekenmerkt door sterk en aanhoudend herstel van de koers, na een flinke daling in korte tijd. Het is eigenlijk het meest bullish scenario die we kunnen krijgen na de terugval van bijna 30%. In de grafiek hieronder zie je een V-vormig herstel scenario afgebeeld.

Bitcoin is er gister in geslaagd om met een flinke groene kaars (+9%) dwars door het belangrijke weerstandsgebied van $56.000 heen te breken. Dat dit een belangrijk weerstandsgebied was zien we terug als we het volumeprofiel (VPVR) erbij pakken. Het doorbreken van het prijsniveau $56.000 met het hoogste handelsvolume is zondermeer een goed teken.

Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Goed nieuws voor de bulls, eindelijk is bitcoin erin geslaagd om de marktstructuur op dit tijdsbestek om te buigen naar bullish door het vormen van een higher low. Daarnaast deed bitcoin dit ook nog eens precies op het supportgebied van $52.400, die we in de vorige update hadden aangekaart als meest positieve scenario. Een bullish retest van het supportgebied $52.400 geeft ons eindelijk de bullish trend waar we al dagen op wachten.

Maar er zijn nog meer argumenten te vinden die laten zien dat de bulls de controle hebben overgenomen. Sinds het vormen van een higher low zijn we duidelijk in een uptrend terecht gekomen. Bitcoin is er de afgelopen dagen in geslaagd een aantal belangrijke prijsniveaus terug te winnen. Als eerste het weerstandsgebied van $55.400 en de 200 EMA. Ten tweede het weerstandsgebied van $57.000 en de 200 MA.

Het veroveren van de beide MA’s is absoluut een grote overwinning voor de bulls op jacht naar een nieuw all-time-high. Het vergoot de kans op een V-vormig herstel waar we het eerder over hadden aanzienlijk. Maar voordat het zover is zullen eerst de weerstandsgebieden $58.200, $59.500 en $63.605 herovert moeten worden.

Als we in plaats hiervan een afwijzing zien bij één van deze weerstandsgebieden is het belangrijk dat we wederom een higher low gaan vormen boven de $52.400 voor een voorzetting van de huidige opwaartse trend.

Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Analyse: knalt de koers door naar $60.000?
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan