Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend

Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend

Bitcoin is de afgelopen 24 uur met 2% gedaald nadat het dit weekend er niet in slaagde weerstand rond $24.000 te doorbreken. De kans is groot dat bitcoin nu eerst op zoek gaat naar een higher low, maar hoe ‘low’ komt deze te liggen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus en zoomen in op de lokale trend, waar we als eerste een signaal zullen krijgen over de richting die we komende dagen op zullen gaan.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de update van afgelopen zaterdag hebben we het gehad over de belangrijke weerstand rond $24.250, de laatste horde op weg richting $28.000. Bitcoin is er dit weekend niet in geslaagd om door de weerstand heen te breken met als gevolg een voorzichtige pullback zondag en vandaag.

De meeste van jullie zullen inmiddels op de hoogte zijn van de significante rol die de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek spelen bij het bepalen van de huidige trend. Het goede nieuws is dat we hier nog altijd boven handelen. Voor ons dus nog geen echte reden om bang te zijn voor een volwaardige neerwaartse trend op alle tijdsbestekken (nog steeds geïmpliceerd door de weekgrafiek).

De dagelijkse marktstructuur laat duidelijk higher highs en higher lows zien. We gaan er nog altijd vanuit dat de bullish trend zich zal voortzetten zolang we boven belangrijke prijsniveaus blijven, zoals de 200 EMA, het supportgebied rond range high $21.880 en als laatste de recente low rond $20.700.

Opvallend is dat we aan de hand van het handelsvolume (VPVR indicator) goed terug zien zowel de weerstand rond $24.000 als de recente low rond $20.700 belangrijke prijsniveaus zijn. Rond $24.000 treffen we een laatste cluster aan handelsvolume op weg naar de $28.500. Want tussen de $24.000 en $28.500 hebben we een groot leeg gebied (zwarte oog).

Het prijsniveau met het hoogste handelsvolume (POC) ligt in de buurt van de recente low $21.880 en tevens de 200 MA, belangrijk support als aller laatste redmiddel om een mogelijke bedreiging van de huidige uptrend te voorkomen.

We gebruiken de lage tijdsbestekken om een goed beeld te krijgen van de huidige ontwikkelingen en indien nodig tijdig onze verwachtingen aan te kunnen passen.

Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend
Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend

Bitcoin (BTC) 30-minuten grafiek

Met het verliezen van onze lokale trend afgelopen zondag, zijnde de 200MA’s, en de recente afwijzing van zojuist (zwarte pijl), kunnen we voorzichtig aannemen dat we wellicht de higher high op de daggrafiek reeds hebben neergezet. Dit betekent dat we mogelijk een diepere terugval kunnen krijgen op zoek naar de higher low, voor voortzetting van de bullish trend op de hogere tijdsbestekken (4 uur en dag).

Het terugwinnen van de lokale trend op korte termijn zou overigens betekenen dat we veel eerder dan verwacht de higher low gevonden hebben en we tevens eerder dan verwacht opnieuw weerstand rond $24.000 zullen gaan testen. Waarbij de kans groot is dat bitcoin er bij een volgende poging wel in slaagt om hier doorheen te breken, aangezien het in korte tijd al meerdere malen getest is. Het kan dus zeker geen kwaad deze lokale trend goed in de gaten te houden.

Tot slot is het goed om te vermelden dat iedere keer dat we belangrijk support verliezen, dus eerst de 200 EMA (4 uur) en vervolgens het gebied rond $21.880 en als laatste redmiddel ook de 200 MA, het risico op een lower low in plaats van een higher low gaandeweg ook steeds groter wordt, aangezien alle lagere tijdsbestekken dan de 4 uur in dit scenario een neerwaartse trend laten zien wat in het meest bearish geval de daggrafiek kan ombuigen naar een neerwaartse trend.

Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend

Bitcoin Summer Sale bij de Bitcoin Webshop: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee

!!! Toffe GIVEAWAY op twitter, doe mee en maak kans op o.a. een Bitcoin Bierpakket !!!

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + een gratis Bitcoin Frisbee:

- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers daalt naar $23.200 en verliest lokale uptrend
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties