Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

Bitcoin is de handelsweek met veel macro economische ontwikkelingen goed doorgekomen. Na weken van zijwaartse prijsactie lijkt bitcoin eindelijk zijn weg omhoog gevonden te hebben. Hoever gaat deze uptrend ons de komende week tot weken brengen?

De bitcoin koers staat momenteel op 21,311.57USD. In deze update bespreken we onze prijsdoelen voor de komende weken, wanneer we onze bullish verwachtingen noodgedwongen zullen moeten aanpassen en een update van onze lopende long positie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek

We startten deze update met het grotere plaatje op de daggrafiek. Waar we nog altijd handelen binnen een vijf maanden lange prijsrange $18.600 - $22.500.

Sinds we op 21 oktober (paarse pijl) voor het laats range low succesvol hebben getest heeft bitcoin zijn weg omhoog eindelijk gevonden. De helft van onze prijsrange analyse is inmiddels voltooid, namelijk van range low $18.600 naar mid-range $20.550. Het is afwachten of we de komende week ook het tweede deel zullen gaan voltooien, van mid-range naar range high $22.500. Op dit moment zijn er nog geen argumenten te vinden waarom we in de komende week niet verder zullen stijgen richting range-high $22.500.

Mocht er een test gaan komen van range-high belooft dit uiterst interessant te worden. Ervan uitgaande dat een opwaartse uitbraak uit de prijsrange zal leiden tot verdere bewegingen in diezelfde richting. Circa 10% boven de prijsrange bevinden zich de 200 MA’s rond $24.500. De laatste keer dat we tijdelijk boven de prijsrange wisten uit te komen zorgde overigens voor een stijging van slechts 12%.

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

Dit betekent dat de kans groot is dat als we opwaarts uitbreken uit de prijsrange we ook de 200 MA’s zullen gaan testen. Mochten we ze daadwerkelijk weten terug te winnen dan heeft bitcoin na één jaar eindelijk iets significants anders gedaan. Dit is voor ons het moment waarop we met meer zekerheid durven zeggen dat bitcoin zijn bodem inmiddels gevonden heeft en we mogelijk aan het begin staan van een grotere uptrend, of heel misschien zelfs het begin van een nieuwe bullmarkt.

Omdat we de stijging voorafgaand aan het mogelijk testen van range high niet wilden mislopen hebben we eerder onze long positie ingenomen, waarover straks meer bij de 4 uurgrafiek.

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Zoals besproken wilde we niet pas na een stijging van 10% of meer tot de conclusie komen dat we bullish zijn en aan de andere kant waren we niet bereid om all-in te gaan rond range low. Er bestond namelijk ook een reëel risico dat we met het nodige geweld neerwaarts zouden kunnen uitbreken uit de prijsrange.

Om die reden hebben we in de update van 22 oktober besproken dat het heroveren van de 200 MA’s op dit tijdsbestek voor ons een eerste serieuze teken van kracht zou zijn (groene cirkel) en het moment om een long positie in te nemen. De 4 uurgrafiek en alle lagere tijdsbestekken lieten op dat moment unaniem een bullish beeld zien.

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

Felicitaties aan iedereen die met ons in deze long positie zijn gestapt. Op dit moment staan we op een winst van 10% en de komende week tot weken zal moeten blijken hoever het ons kan gaan brengen. Zoals besproken bij de daggrafiek is range high $22.500 ons eerste grote prijsdoel waar we mogelijk deels winst gaan nemen (+16%).

Ons volgende prijsdoel is de 200 MA’s op de daggrafiek die zich rond $24.500 begeven voor een winst van bijna 27%. Wanneer we nog verder omhoog kijken zien we een belangrijk weerstandsgebied rond $30.000. Maar zover is het nog niet en laten we ons niet te vroeg rijk rekenen, we zitten nog altijd midden in een bearmarkt.

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

We kijken tot slot nog naar de 1 uurgrafiek, want in het geval dat we een stapje terug gaan doen zullen we op dit tijdsbestek als eerste een teken van zwakte waarnemen.

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Ondanks het feit dat we duidelijk uptrending zijn en er geen echte argumenten te vinden zijn die duiden op een aanstaande trendomkeer, is het belangrijk om te weten wanneer we onze bullish verwachtingen noodgedwongen zullen moeten aanpassen.

Voor een eerste teken van zwakte, die mogelijk kan leidden tot een trendwijziging houden we de 200 MA’s in combinatie met mid-range $20.550 goed in de gaten. Onze gedachten hierbij zijn als volgt. Het verliezen van de 200 MA’s betekent tevens een terugkeer in de onderste helft van onze prijsrange en vergroot de kans op verdere daling richting range low $18.600 aanzienlijk.

Zolang we hierboven blijven is het een kwestie van geduld totdat ons eerste en mogelijk zelfs tweede prijsdoel geraakt zal worden.

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België 

Op zoek naar unieke Bitcoin Gifts voor de feestdagen? In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

Fear Of Missing Out – Bestsellers voor de feestdagen:
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Chocoladeletter | van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram).
- Bitcoin Christmas Rocket | 'To The Moon', uniek handgeblazen Bitcoin Kerstbal-Raket
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA

Bitcoin analyse: koers stijgt 3.5% en is weer terug boven $21.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties