Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

De bitcoin koers weet de afgelopen weken maar niet in beweging te komen. We zien minimale koersbewegingen van nog geen 4%, niet echt de marktcondities die we als traders willen zien en nodig hebben om succesvol te kunnen traden.

De bitcoin koers staat momenteel op 19,172.20USD. We bespreken onze strategie voor de komende periode. Want één ding lijkt haast zeker; als bitcoin uiteindelijk in beweging komt zal dit met het nodige geweld gepaard gaan!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We starten met een korte samenvatting van de huidige marksituatie. We hebben te maken met een grote vier maandenlange prijsrange van circa 20% (range low $18.600 – range high $22.500).

In de afgelopen maand vormt bitcoin een kleinere prijsrange binnen de grotere prijsrange van circa 10% (range low $18.600 – range high $20.500), zie grijze prijsrange in de grafiek hieronder. Binnen die kleinere prijsrange handelen we ruim 80% van de tijd in het onderste gedeelte van de prijsrange, dus een nog smallere range van slechts 5% (range low $18.600 – mid-range $19.575).

Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

Welke richting we uiteindelijk uit de kleinere prijsrange gaan uitbreken? Niemand die het weet. We zijn in afwachting van één van de onderstaande scenario’s.

1. Bearish scenario: we verliezen range low als support en dan hebben we het niet slechts over een wick, maar wanneer we daadwerkelijk 4 uurskaarsen gaan sluiten onder range low $18.600. Zoals vaker besproken in vorige updates houden we rekening met een sterke neerwaartse trend van 20% tot 30% als gevolg van de neerwaartse uitbraak richting het supportgebied rond $13.000.

2. Bullish scenario: we slagen erin om opwaarts uit de kleinere prijsrange te breken en dus tevens boven het midden van de grotere vier maandenlange prijsrange. In dit scenario verwachten we op zijn minst een verdere stijging van circa 10% richting de bovenkant van de grotere prijsrange $22.500. Je kunt er overigens voor kiezen om iets eerder in te stappen op het moment dat we erin slagen de 200 MA’s in combinatie met het midden van de kleinere prijsrange weten terug te winnen.

Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

In de vorige update bespraken we dat we geen enkel argument konden vinden waarom we niet opnieuw range low zouden gaan opzoeken en dit is precies wat we nog geen twee dagen later zagen. Vrijdag heeft bitcoin opnieuw voor de inmiddels negende of tiende keer range low getest en er volgde direct een reactie omhoog van 3%.

Dat klinkt misschien alsof bitcoin iets significants heeft gedaan, maar het veranderd uiteindelijk niets aan de huidige situatie. Dit zijn ook niet de koersbewegingen die we als traders nodig hebben om succesvol te kunnen handelen.

De reden dat wij opnieuw niet all-in gaan rond range low is omdat wanneer het bearish scenario zoals zojuist besproken zich gaat uitspelen, we simpelweg nog de mogelijkheid willen hebben om tegen hoge korting extra bitcoin te kunnen kopen.

Aan de andere kant lopen we ook maar 2,5% mis als we wachten met instappen totdat we boven de 200 MA’s en het midden van de kleinere prijsrange uitkomen en nog geen 7% als we wachten op een uitbraak uit de kleinere prijsrange.

Mocht er daadwerkelijk een sterke opwaartse trend volgen of misschien, heel misschien, een nieuwe bullmarkt dan maakt het niemand uit dat we wellicht een paar procent hoger zijn ingestapt, terwijl we aan de andere kant niet het risico lopen ons portfolio met 20% tot 30% te zien verdampen bij een neerwaartse uitbraak.

Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: in afwachting van grote beweging, maar in welke richting?

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties