Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?

Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?

Vandaag lijkt de markt de schrik van een belabberd weekeinde van zich af te slaan. Positieve divergentie op de 4 uurgrafiek heeft voor een voorzichtige opleving gezorgd van 4.5%, waardoor we wee boven de $20.000 handelen.

Het begin van verder herstel? Of moeten we rekening houden met opnieuw een rode week?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,662.68USD. We bespreken in deze update de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen en voor de middellange termijn.

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

De weekgrafiek vertelt ons eigenlijk niets wat we nog niet wisten. We wisten dat we te maken hadden met een neerwaartse trend op dit hoge tijdsbestek, ondanks een aantal groene weken. Het grote verschil vandaag de dag is dat de lagere tijdsbestekken nu ook (opnieuw) een bearish beeld laten zien. De grotere neerwaartse trend heeft de situatie weer volledig naar zich toe getrokken.

In de update van vorige week hebben we $19.413 (blauwe lijn) bestempeld als een belangrijk prijsniveau voor de komende weken. Eind 2017 was dit de top van de bullmarkt, in november 2020 ondervonden we hier flinke weerstand en recent nog in juni/juli 2022 wisten we hier de nodige support te vinden (gele cirkels).

Recent heeft bitcoin exact op dit prijsniveau support gevonden en zien we vandaag een eerste voorzichtige reactie omhoog.

Dit betekent overigens niet dat we uit de gevarenzone zijn. Het bevestigd wel onze gedachte dat het een belangrijk prijsniveau is om de komende weken in de gaten te houden. Want mochten we daadwerkelijk wekelijkse kaarsen gaan sluiten onder de $19.413 is er maar weinig wat ons ervan kan weerhouden verder af te zakken richting het volgende supportgebied rond $13.863.

Zolang zowel de hoge als de lage tijdsbestekken unaniem een bearish beeld laten zien is er geen enkele reden om overhaast in actie te komen. We willen nu eerst een teken van kracht zien op de lage tijdsbestekken, voordat we speculeren op mogelijke koersstijgingen. Dit is precies dezelfde mentaliteit die ons in juli in staat stelde om te profiteren van de bearmarkt rally.

Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?

Bitcoin (BTC) 4- en 1 uurgrafiek

Bullish (of positieve) divergentie heeft eerder vandaag voor een voorzichtige opleving gezorgd van 4.5%, maar we zien dat we momenteel tegen de nodige weerstand aanlopen.

Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?

De magneten uit de vorige update hebben tot nu toe hun werk gedaan. Het midden van de prijsrange $20.440 is bereikt en op nog geen 3% na, hebben we range low genaderd. De helft van onze prijsrange analyse is voltooid en het is afwachten of ook het tweede deel, range low $19.000, opgezocht gaat worden.

De gebieden die we voor de komende dagen in de gaten houden zijn:
- weerstand rond mid-range $20.400 en $20.900 (recente lows en de 200 MA’s)
- support rond $19.000 (voormalig range low in juni/juli)

Het feit dat we belangrijk support hebben rond $19.000 betekent overigens niet dat je direct moet instappen mochten we hier gaan komen. Op dit moment zien we het echt als een interessant gebied waar we kunnen gaan kijken hoe de koers reageert.

Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?

Als de prijsregio $19.000 verloren gaat, zoals ook besproken op de weekgrafiek, zijn er geen noemenswaardige supportgebieden te vinden tot aan het supportgebied rond $13.863.

Bitcoin Summer Sale: tot 50% korting + gratis Bitcoin Frisbee!

- Bitcoin Bier | Pilsener of IPA (NU: 40% KORTING!)
- Beach Towel | *NIEUW*
- Caps | Hodl of Moon
- Bitcoin Wijn | Rood of Wit
- Beach Ball | Oranje BTC strandbal

Bitcoin analyse: koers weer terug boven de $20.000, maar voor hoelang?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties