Bitcoin analyse: prijsactie rond $19.000

Bitcoin analyse: prijsactie rond $19.000

Voor de negende keer heeft bitcoin vandaag range low $18.600 succesvol getest als support. Door een meevallende start op Wall Street zien we de koers de afgelopen uren opveren. Met een bomvolle macro-economische agenda voor de komende dagen ligt meer volatiliteit en choppy prijsactie voor de hand.

De bitcoin koers staat momenteel op 19,337.05USD. We bespreken de belangrijke prijsniveaus voor de komende dagen op de 4- en 1 uurgrafiek.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

In de vorige update bespraken we dat het terugwinnen van de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek de weg zou vrijmaken voor een verdere stijging tot aan de 200 MA’s en deze gedachte heeft ons de afgelopen dagen beloond. Bitcoin is gisteren hard afgewezen door de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek met een daling tot aan range low $18.600 als gevolg. Dit is inmiddels de achtste keer dat range low getest is en voor de achtste keer succesvol fungeert als support.

De afgelopen uren zien we de koers voorzichtig opleven na een meevallende start op Wall Street. We houden opnieuw de 200 MA’s in de gaten waar we net als gisteren de nodige trendweerstand kunnen verwachten, mocht de huidige opleving de komende uren tot dagen aanhouden.

Het terugwinnen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek zou een eerste teken van kracht zijn die waarschijnlijk zal leiden tot minimaal een verdere stijging richting mid-range $21.300 en misschien, heel misschien tot aan range high $24.000. Maar het mag duidelijk zijn dat er nog heel wat werk aan de winkel is voor de bulls om dit laatste voor elkaar te krijgen.

Het voor de negende keer testen van range low $18.600 ergens in de nabije toekomst ligt meer voor de hand. In de recente updates hebben we reeds besproken wat er gebeurt als we neerwaarts uit de prijsrange breken. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is dat in de historie van bitcoin er na een consolidatieperiode van 1 tot 3 maanden er altijd een flinke uitbraak volgt van 30% tot zomaar 100%.

Bitcoin analyse: prijsactie rond $19.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Door de opleving in de afgelopen uren zijn we inmiddels weer boven de 200 MA’s op de 1 uursgrafiek uitgekomen en zou je wederom denken dat, net als de afgelopen dagen, dit zal leiden tot een verdere stijging tot wederom de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek. Echter lijken de 200 MA’s op dit moment minder relevant te zijn en is het niet ondenkbaar dat we de komende dagen volatiele prijsactie gaan zien rond de 200 MA’s.

Daarnaast zien we dat er op dit lage tijdsbestek in de afgelopen week ook een prijsrange is ontstaan ($18.600 - $19.600). We kunnen een uitbraak uit de prijsrange gebruiken om een idee te krijgen welke richting we op gaan binnen de grotere prijsrange op de 4 uursgrafiek.

Wanneer we opwaarts uitbreken verwachten we een stijging richting de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek. Een eerste poging om opwaarts uit te breken en boven de $19.600 uit te komen is zojuist mislukt en zullen we moeten afwachten of een eventuele volgende poging wel succesvol zal zijn.

Een neerwaartse uitbraak uit de prijsrange betekent dat we ook neerwaarts uitbreken uit de maandenlange prijsrange op de 4 uursgrafiek en dit zou zomaar een verdere daling van 30% of meer kunnen betekenen.

De komende dagen en eigenlijk heel volgende week staat er macro-economisch een hoop op de agenda, hou dus rekening met de nodige volatiliteit en trade safe!

Bitcoin analyse: prijsactie rond $19.000

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

De top 10 Bitcoin cadeaus vind je hier! Welk bitcoin cadeau je ook kiest je zult de ontvanger ongelooflijk verrassen of hou je het toch liever voor jezelf?

Fear Of Missing Out:
Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Wijn | Rood of wit | Op zoek naar een bijzondere wijn?
Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
Bitcoin Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin analyse: prijsactie rond $19.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties