Bitcoin analyse: volgende prijsdoel ligt bij $60.000

De bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond de prijs van $56.700. Bitcoin is weer heerlijk aan het stijgen en dat brengt altijd de volgende vragen met zich mee: ‘Hoelang zal bitcoin nog stijgen en naar welke prijs?’. Deze vragen proberen wij zo goed mogelijk te beantwoorden in deze gloednieuwe analyse.

Bitcoin update

Om gelijk met de deur in huis te vallen is de korte termijn target voor bitcoin $60.000. Dit komt omdat de prijs duidelijk uit de golden pocket is gestegen op de 15 minuten chart. Meestal wanneer bitcoin duidelijk uit de golden pocket stijgt, met veel volume in zijn rug, is de eerstvolgende prijstarget de omgekeerde golden pocket.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit vereist misschien wat uitleg, laten we daarom een foto erbij pakken.

Bitcoin analyse: volgende prijsdoel ligt bij $60.000

Op de bovenstaande foto zie je dat de prijs met een enorme wick uit de golden pocket (onderste groene cirkel) werd gelanceerd (de golden pocket zijn de 0,618 en 0,65 levels van de fibonacci retracement). De eerstvolgende golden pocket ligt niet op de normale fibonacci levels maar juist op de omgekeerde fibonacci levels (dus -0.618 en -0,65) en is altijd boven de prijs.

Wanneer we een duidelijk stijging uit de normale golden pocket zien, kunnen we dus meestal een stijging richting de omgekeerde golden pocket verwachten. Deze ligt in de bovenste groene cirkel en bedraagt een prijstarget van $60.000 rond.

Op de langere termijn laat de bitcoin chart ook bullish aspecten zien. Even terug op 1 oktober brak de prijs namelijk uit een bullflag patroon. Dit is een patroon die vaak wordt gecreëerd vlak voor grote prijsstijgingen.

Bitcoin analyse: volgende prijsdoel ligt bij $60.000

Vaak wilt het zo zijn dat de koers na de breakout van dit patroon exact dezelfde stijging zal maken als de stijging richting dit patroon vanaf de bodem. We trekken daarom een lijn vanaf de bodem richting het begin van dit patroon, clonen deze lijn en plakken hem exact na de breakout weer op de koers. Dit ziet er als volgt uit.

Bitcoin analyse: volgende prijsdoel ligt bij $60.000

Dit scenario vormt zich redelijk vaak op de koers van bitcoin. En vaak wordt het target wat er mee wordt gecreëerd ook gehaald. Als dat nu wederom het geval is dan betekent dat dat de koers mogelijk kan stijgen richting $68.000. Dit is namelijk de plek waar de lijn eindigt.

Om dit scenario uit te kunnen spelen moet het wel eerst een belangrijke weerstand overbruggen. Deze weerstand ligt tussen $59.000 en $60.000. Dit is namelijk de plek waar bitcoin moeite had om door te stijgen in de periode tussen 22 februari en 9 mei. Mocht het bitcoin niet lukken om uiteindelijk over de top van deze weerstand op $60.000 te stijgen? Dan betekent dat dat enkel target 1 uit het eerste scenario wordt behaald. Lukt het bitcoin straks wel om over $60.000 te stijgen? Dan zal naar onze mening een prijslevel van $68.000 snel worden behaald.

Bitcoin analyse: volgende prijsdoel ligt bij $60.000

Handelen met CryptoTargets?

Wil je meer profiteren van cryptocurrency? Dan is CryptoTargets Premium wellicht iets voor jou.

Met het premium abonnement van CryptoTargets handel je namelijk mee met
ervaren analisten die inspelen op alle trends ongeacht het een bullrun
of bearmarket is.

Niet zeker of het wat voor jou is? Probeer dan een 30 dagen trial via de website.

Check ook het Youtube kanaal van Cryptotargets voor unieke gratis content!