Bitcoin (BTC) Analyse: Stijgen we weer richting $9.000?

Op het moment van schrijven hanteert bitcoin (BTC) een prijs van $8.450. Is het over met de downtrend?

Op voorhand wil ik even zeggen dat dit is geschreven met het scenario in mijn hoofd dat we de bodem hebben bereikt. Als BTC de grens van $7.200 doorbreekt gaat het er heel lelijk uitzien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

bitcoin uitzoom

Bitcoin daggrafiek

Op de daggrafiek is te zien dat bitcoin zich al een enige tijd onder de EMA-200 bevindt. Dit is totaal geen goed teken. Ook hebben we een daily close onder diezelfde EMA gehad.

Hieronder zie je een grafiek van Bitstamp tegenover de chart van de derivatenbeurs CME. Daar zien we een sterke bounce. .

Bitstamp vs CME

Bitcoin (BTC) Analyse: Stijgen we weer richting $9.000?

Als we kijken naar de Elliott Wave op het grote tijdframe, denk ik we hier een een ABC beweging naar boven kunnen gaan zien. Met name de STOCH en RSI indicatoren lijken te wijzen op wat ruimte omhoog.

In de chart is duidelijk terug te zien hoe ik denk over de accumulatiefase. Dit is aan de hand van de bekende WXY. In de wave van de X en Y plaatsen wij een nieuwe WXYXZ, die in het oranje is weergegeven.

De koers van bitcoin lijkt vaak deze waves te volgen. Mochten wij toch de $7.200 breken, begint het er allemaal wat lelijker uit te zien.Het klinkt allemaal wat ingewikkeld en daarvoor heb ik hieronder de grafiek uitgetekend.
bitcoin analyses

Bitcoin 4-uurgrafiek


Op het 4 uur tijdframe zien we dat de STOCH inmiddels omhoog kruist. Maar er zijn zeker een aantal bearish indicaties in de grafiek zichtbaar. Bitcoin bevindt zich namelijk onder de EMA-21, EMA-55 en EMA-200. Niet goed dus.

Op dit tijdframe is er inmiddels ook een ‘Death Cross’ zichtbaar tussen de EMA-200 en EMA-55. Echter werkte dit vorige keer als een contra indicator. Het is dus eigenlijk wel een bearish signaal, maar de vorige keer zagen wij na de cross juist een bullish beweging. Iets om in gedachten te houden.

Om de bullish bewegingen verder te zien uitspelen, zoals hierboven beschreven, wil ik dit weekend een sluiting zien boven de EMA-21 zien om mijn gedachten te bevestigen. De EMA-21 ligt op dit moment rond het prijsniveau van $8.660. Een level om in de gaten te houden dus!


Support levels

– $ 8350- (short term)

– $ 8150- (short term)

– $ 7750 – (mid term)

Resistance levels

– $ 8600 – (short term)

– $ 8800 – (short term)

– $ 9050 – (short term)

– $ 9400 – (mid term)

– $ 10.000 – (mid term)

Wat gaat de prijs van bitcoin doen?

Naar mijn idee kunnen we een bounce verwachten avn bitcoin. Mochten wij eerste instantie toch nog een stukje verder naar beneden gaan, vind ik het wel belangrijk dat BTC zich boven de $8.000 blijft. Zolang dit gebeurd, zie ik nog steeds de ABC naar boven zich uitspelen.

Het is wel belangrijk dat wij dit weekend of maandag een sluiting gaan zien boven de $8.660 op het 4 uur tijdframe, om de bullish scenario verder te laten uitspelen.

Er is natuurlijk ook een plan B. Mochten wij toch de $8.000 zone verliezen, kijk is als volgende area naar de $7.750. Echter ligt ik dit graag verder toe in de YouTube video, die op zaterdag 16 november, om 12:00 online komt op Het Crypto Huis YouTube kanaal.

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...