Zet de prijsstijging van Bitcoin (BTC) dit weekend verder door?

Bitcoin (BTC) brak eerder deze week het jaarrecord en steeg zelfs even boven de $13.000 uit. Wat kunnen we dit weekend verwachten? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin koers

Op de daggrafiek is goed te zien hoeveel power Bitcoin de laatste paar dagen heeft. BTC hikt tegen de weerstandszone rond $13.200 aan.

Ook de STOCH op het dagelijkse tijdframe laat zien dat er een bijna een einde aan bullish dagen gaat komen. Echter is de grote vraag op dit moment: Weet Bitcoin eerst nog zijn $13.888 op te zoeken of kan Bitcoin vanaf hier al verder corrigeren?

Op basis van de daggrafiek kan ik hier helaas nog niet veel over vertellen. Wat ik wel kan vertellen is dat Bitcoin op dit moment erg sterk en bullish oogt, dus een verdere stijging zal mij ook niets verbazen. Het dagelijkse support ligt op $12.432.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is normaal om deze eerst te testen voordat wij een verder stijging kunnen zien. Dus mocht het toch eerst even afkoelen, dan kijk ik naar een bounce op het level van $12.432.

Support levels
Resistance levels

Bitcoin daggrafiek

Zet de prijsstijging van Bitcoin (BTC) dit weekend verder door?

Bitcoin 4-uurgrafiek

Bitcoin kan nog wel eens gek gaan doen in het weekend maar voor nu zie ik niet heel veel gekke en bijzondere dingen. Op de tijdframes tussen 4 uur en 12 uur zijn nog geen bearish signalen waar te nemen, alleen enkel dat de RSI erg hoog staat in deze tijdframes.

Bitcoin heeft inmiddels een duidelijke range gecreëerd tussen $12.500 en $13.200. Dat betekent in mijn ogen dat wij nog wel eens een aantal dagen zijwaarts kunnen gaan binnen de range. Het is natuurlijke een grote range, dus daarom is het ook niet verkeerd om op support te kopen en résistance te verkopen.

Al met al ziet het er goed uit en verwacht ik geen gekke en bijzondere dingen in de prijs. Een zijwaarts weekend om de RSI af te laten koelen kan dan ook zeker geen kwaad.

Bitcoin 4=uurgrafiek

Zet de prijsstijging van Bitcoin (BTC) dit weekend verder door?

Bitcoin dit weekend

Zoals aangegeven verwacht ik niet heel veel spannende en bijzondere bewegingen. Wel kunnen wij voorop stellen dat Bitcoin in een grote range is beland. Met support op $12.450 en de resistance op $13.200.

Wat wij wel op het 2 uur tijdframe kunnen waarnemen is de hidden bullish divergentie. Dit geeft de mogelijkheid om opnieuw de bovenkant van de range op te zoeken. Dus als ik kijk naar Bitcoin en dit weekend, kan het zomaar zijn dat Bitcoin opnieuw zijn $13.200 gaat opzoeken en is het bijzondere geval deze zelfs opwaarts uitbreken richting zijn $13.888.

Bitcoin 2-uurgrafiek

Zet de prijsstijging van Bitcoin (BTC) dit weekend verder door?

Het Crypto Huis
Het Crypto Huis biedt op dit moment de een nieuw soort cursus aan, Namelijk de Cryptocurrency Trading School! De Cryptocurrency Trading School is meer dan alleen een cursus. Het betreft namelijk een 8 weken durend lesprogramma wat gevolgd dient te worden in een digitaal klaslokaal. De klasjes waarin de lessen worden gevolgd bestaan uit maximaal 12 studenten die samen de 8 wekelijkse cursus volgen.

De lessen zijn (op voorbehoud) op donderdag van 19:15 tot en met 20:30 met nog een half uur uitloop om extra vragen te stellen. Ook is er tijd voor persoonlijke aandacht! Door het delen van je scherm kan de cursusleider met je meekijken en kunnen jullie samen nog eens de stof bespreken.
Meer weten? Ga naar www.hetcryptohuis.nl

Bitcoin prijs in euro’s: