Bitcoin (BTC) prijs richting $11.000? Koers test belangrijke support

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $10.675. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin (BTC) Update

De afgelopen week is het een relatief rustige tijd geweest voor de koers van Bitcoin. Ondanks het wederom mislukte testen van $11.000 hebben we geen gekke bewegingen naar beneden gezien en weet de koers zich staande te houden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Met het consolideren van de prijs vlak onder $11.000 lijkt het er op dat we nog een nieuwe test kunnen gaan zien de komende dagen.

Dat de prijs van Bitcoin niet gelijk door $11.000 weet te breken is natuurlijk niet onverwacht, gezien de sterkte van de weerstand. Maar dat wil niet zeggen dat de koers er niet in zal slagen bij wellicht de volgende poging. Met voldoende support voor het opvangen van eventuele terugslagen, zien we niet zomaar een hele sterke daling gebeuren.

Naar hoe de koers zich momenteel beweegt lijkt het erop dat we de komende dagen eerst wat consolidatie blijven zien. Waarna een uitbraak de prijs flink omhoog kan drijven. De weg naar beneden lijkt nog beperkt. Gezien de vele support tot aan $10.000.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Kijkende naar de daggrafiek van de koers van Bitcoin zien we dat de prijs momenteel tegen een weerstand aan ligt. Deze weerstand rond $10.800 heeft al eerder als support gediend. En laat momenteel zien dat hij als weerstand ook sterk is. De prijs weet er al enkele dagen niet doorheen te breken. Maar blijft er tegenaan drukken.

Een bezoekje aan $10.550 en $10.400 lijkt momenteel niet ver weg. En ligt ook in de lijn der verwachting alvorens de koers weer zal stijgen. We zien dat deze twee levels flink wat support kunnen bieden en de koers niet zomaar veel lager zal zakken.

Mocht dat wel gebeuren dan is $10.000 dusdanig sterk dat de koers daar waarschijnlijk naar boven zal bouncen.

Bitcoin daggrafiek 27 september 2020

Bitcoin (BTC) prijs richting $11.000? Koers test belangrijke support

Mochten we $10.800 ergens deze dagen breken dan zien we al snel de mogelijkheid van een nieuwe test van $11.000. Maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

Maar bij het breken van $11.000 kunnen we al snel $11.400 of $11.600 zien afhankelijk van de hoeveelheid volume we zien bij een uitbraak.

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Wanneer we een stuk inzoomen zien we op de 4-uursgrafiek dat de koers moeite heeft met het doorbreken van $10.800. De meerdere tests lijken allemaal te falen.

Maar we zien nog een kleine support rond $10.660 waar het dalen lijkt te stoppen. Een bezoekje aan $10.500 kunnen we redelijk snel verwachten. Mits de koers toch niet ineens omhoog weet te breken.

Op korte termijn lijkt dat niet het geval en lijkt het wat langzaam dalen de weg voor vandaag. Eventueel een daling tot $10.400 is op korte termijn niet erg, en kan zorgen voor nieuw volume om de prijs weer omhoog te drukken.

Bitcoin 4-uurgrafiek 27 september 2020

Bitcoin (BTC) prijs richting $11.000? Koers test belangrijke support

Een ander scenario is dat we op de 4-uurgrafiek en lagere tijdsspannen blijven consolideren tussen $10.550 en $10.800. Zoals we voorheen qua moeilijkheid met doorbreken van $10.800 ook zagen.

Consolideren in deze zone zal bullish zijn en kan ervoor zorgen dat bulls de rust krijgen om te zorgen voor een flinke push omhoog.

Of we dat daadwerkelijk gaan doen hangt af van de sterkte van supports. Welke we in de lijn van verwachting snel gaan testen.