Bitcoin (BTC) Update: Koers naar $16.000 door ascending triangle?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin koers vormt wederom op zijn hoogte punt een ascending triangle patroon. Dat is op de korte termijn erg bullish. Lees de Update.

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 1)

Op de 4 uren timeframe zien we duidelijk dat Bitcoin wederom een ascending triangle patroon vormt. Het is een geliefd patroon op de Bitcoin koers, want deze komt vaak voor.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Meestal komt dit patroon voor, vaak vóór een grote stijging. De koers breekt dan uit het ascending triangle patroon en vervolgt zijn weg omhoog.

In dit geval zien we dat Bitcoin twee keer weerstand heeft gevonden aan de bovenkant van dit patroon en twee keer support aan de onderkant. Vaak wilt het zo zijn dat de koers minimaal drie keer weerstand krijgt aan de bovenkant.

Bitcoin (BTC) Update: Koers naar $16.000 door ascending triangle?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 2)

Als het zo wilt zijn dat Bitcoin nog een derde weerstand moet krijgen dan kan dat op elk moment plaatsvinden. De koers beweegt namelijk bijna aan de bovenkant op $15.800.

In dat geval zal de koers nog een keer terugzakken naar de onderkant van dit patroon op circa $15.400 alvorens het zijn weg naar boven vervolgd.

Op $15.400 ligt niet alleen het supportlevel van de onderkant van de ascending triangle, maar ook een horizontaal supportlevel (groene horizontale lijn). Dit level zal dus dienen als dubbele support.

Bitcoin (BTC) Update: Koers naar $16.000 door ascending triangle?

Bitcoin daggrafiek

Als de koers wederom aan de bovenkant van het patroon weet uit te breken, kunnen we een goede stijging verwachten. Aangezien er niet echt meer weerstandslevels boven de koers liggen, is het lastig te zien waar Bitcoin potentieel heen zou kunnen stijgen.

Wat traders vaak doen is het volgende: we pakken de lengte van de stijging vanaf de vorige consolidatie naar de huidige consolidatie (eerste groene box) en plaatsen deze boven de uitbraak van de huidige consolidatie, dus boven $15.800.

Aangezien de Bitcoin prijs vanaf de vorige consolidatie 14,98 % steeg, kan Bitcoin vanaf $15.800 doorstijgen richting $17.850 (tweede groene box), een mooie stijging dus.

Bitcoin (BTC) Update: Koers naar $16.000 door ascending triangle?

Over Crypto Targets

Ook actief mee traden in de huidige bullrun? Kopieer dan exact dezelfde instapmomenten van ervaren daytraders en profiteer mee zonder ervaring. Neem dan een kijkje op de website van Crypto Targets!

De prijs in euro: