Bitcoin (BTC) koers update: Blijft de prijs boven $15.000?

888 totale weergaven

Door CryptoCoinTalkNa een aantal zeer volatiele dagen lijkt de rust inmiddels weer enigszins wedergekeerd. Bitcoin (BTC) ligt op dit moment tijdelijk in consolidatie. De koers blijft netjes rond $15.000.

Dit betekent niet dat de volatiliteit bij Bitcoin voorbij is. Het is namelijk zo dat BTC/USD(T) belangrijke hoge tijdsframe levels heeft gebroken en we op dit moment nog enorm bullish zijn. Daarom is het ook een goed moment om een frisse blik op de Bitcoin koers te werpen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers weekgrafiek

Op de weekgrafiek is de weerstand gebroken die op de $12.000 – $11.489 lag. Dit was een cruciaal level om te breken en dat heeft de Bitcoin koers met succes gedaan. Het feit dat er meerdere wekelijkse candles boven de vorige high zijn gesloten is een sterk bullish signaal.

Natuurlijk kan de prijs niet in één rechte lijn blijven stijgen. Een kleine correctie naar dat level zou gezond zijn voor de trend.

Bitcoin (BTC) koers update: Blijft de prijs boven $15.000?

BTC daggrafiek

Op de daggrafiek is heel goed te zien dat BTC op dit moment erg sterk aan het trenden is met een sterke support zone onder de koers. Wanneer de koers vanaf hier een correctie krijgt (zoals benoemt bij de weekgrafiek) zien we ook hier (op de dag grafiek) veel steun rond de $12.167-$11.628.

Hier ligt namelijk een steun van de vorige highs, een daily breaker en de 618/705 fib levels die vaak voor een degelijke support zorgen.

Bitcoin (BTC) koers update: Blijft de prijs boven $15.000?

4-uurgrafiek

Als we iets verder inzoomen op de 4-uur-grafiek zien we dat we op dit moment een rejection van de vorige high. Wanneer we de vorige low zouden breken (op de $14.636), is de kans aanwezig dat we op de eerstvolgende support zone ($14.262 – $14.000) een hevige reactie gaan zien.

Mocht de prijs hier onder komen dan kijk ik naar de steun zone die we hebben op de daggrafiek. Maar voor nu is de constructie intact en lijken we klaar voor een verdere stijging, na een kleine correctie.

Bitcoin (BTC) koers update: Blijft de prijs boven $15.000?

Wat gaat bitcoin doen?

Het macrobeeld ziet er nog altijd ontzettend bullish uit. Zelfs al zouden we een diepere retracement krijgen zou dat helemaal niet erg zijn. Zie het dan ook als een kans om relatief goedkoop te kunnen kopen (buy the dip). Dit wanneer we de steun zone op de weekly gaan opzoeken. Op de lagere tijdframes zijn we ook nog zeker bullish! Trade safe!

CryptoCoinTalk

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten?

Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Klink dan op deze link om ons Telegram kanaal te joinen!

De prijs in euro: