Bitcoin (BTC) Update: Koers zakt naar $8.800, wat nu?

Het komst steeds dichterbij, de halving van Bitcoin (BTC). En met dit gegeven begint de koers ook steeds onrustiger te worden. Na een test van $10.000 in de afgelopen dagen volgde er een dip richting $8000. Een flinke reactie op de test van $10.000 en wellicht een voorspelling van de reactie die kan volgen op de halving.

Bullish berichten lijken steeds minder positief te worden en er ontstaat een lichtelijke angst voor een flinke dip na de halving. Desondanks blijft de koers op langere timeframes in een uptrend, maar laten kortere timeframes een iets ander beeld zien.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin Update

Met grote gebeurtenissen in de crypto markten zien we vaak flinke volatiliteit. En ook deze keer lijkt het erop dat het een wilde en onvoorspelbare markt gaat worden de komende uren. Vlak voor het weekend leek de koers klaar te zijn voor een pump en probeerde door de $10.000 te komen.

Helaas was de koers hier nog niet klaar voor en viel deze richting de $8000. Een momenteel sterke support en zal wellicht genoeg draagkracht hebben om de koers wederom naar de $10.000 te krijgen. Echter kan de prijs voor een halving ingecalculeerd zijn en deze een grote klap krijgen rond de daadwerkelijke halving.

4-uur grafiek

Als we kijken naar de 4-uur grafiek zien we dat de koers tussen de belangrijke R61 en R78, belangrijke Fibonacci pivots, de swing niet hebben kunnen vasthouden. Deze levels staan sowieso bekend als belangrijke levels waar de koers een grote kans heeft op een reversal.

Ook deze keer lijkt het erop dat zich hier een reversal heeft gevormd. Maar met het houden van de weekly pivot rond $8600 betekend dit niet dat we gelijk in een bearish markt zijn terechtgekomen. En heeft de koers nog steeds een opwaartse bias.

Bitcoin (BTC) Update: Koers zakt naar $8.800, wat nu?
Bitcoin 4h chart 10 mei 2020

Tevens zien we dat de EMA’s nog steeds bullish zijn en deze nog steeds een bullish trend laten zien. Wellicht dat deze ook door zal gaan en de $10.000 gebroken gaat worden de komende dagen. Al zijn EMA’s ook op hogere timeframes traag en kan dit een vertekend beeld geven.

Desalniettemin zijn langere timeframes nog gewoon bullish en zal een weekly close boven de $8600 genoeg zijn om deze trend in stand te houden. De sluiting van deze week zal dus een belangrijke indicatie kunnen zijn voor het vervolg van de prijs de komende week.

Bitcoin uurgrafiek

Wanneer we een stuk verder inzoomen naar de hourly chart van Bitcoin zien we echter een wat meer bearish ontwikkeling. De 21/50 EMA’s beginnen elkaar te crossen waarbij er een al door de 200 EMA zakt. Redelijk belangrijke data wat aantoont dat de koers op lagere timeframes al bearish begint te worden.

Omdat het om lagere timeframes gaat kan dit ruis zijn en kan het zijn dat we dit niet gaan terugzien op de 4-uur grafiek, daily of hoger. Maar deze trend kan zich door gaan trekken en de koers overall bearish maken.

Bitcoin (BTC) Update: Koers zakt naar $8.800, wat nu?
Bitcoin hourly chart 10 mei 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Het lijkt dus behoorlijk onzeker te zijn wat er gaat gebeuren de komende uren/dagen richting de halving van Bitcoin. De eerste tekenen beginnen zich om te buigen van bullish naar bearish. Wat niet zozeer nog een betekenis hoeft te hebben.

Een hertest van $10.000 zou genoeg kunnen zijn om de koers nog hoger te laten stijgen. Maar een sluiting onder $8600 vandaag zal ervoor kunnen zorgen dat de koers verder gaat zakken.

Met voldoende support tussen $7000 en $8000. Maar met volatiele markten rondom bijzondere gebeurtenissen kan een dip of stijging veel groter worden en zorgen voor grote wicks.