Bitcoin Update: Kan de koers de grens van $10.000 definitief breken?

Het was een interessante week voor bitcoin (BTC). De koers tikte een prijs van $10.400 aan. Kort hierna volgende een daling van ruim 15%. Waar staan wij nu? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek bleef het relatief rustig deze week. $9.800 blijft een belangrijk prijspunt voor een verdere uptrend. Daar zitten we nu op moment van schrijven echter net wat onder.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als je kijkt naar de grafiek is het de gele weerstandslijn die voor ons van belang is. Het sluiten van de weekgrafiek boven of onder deze weerstand is bepalend voor volgende week.

Bitcoin Update: Kan de koers de grens van $10.000 definitief breken?

Daggrafiek

De daling bij $10.400 is met de daggrafiek relatief makkelijk te verklaren. Het grote channel waar wij ons al maanden in bevinden is getest aan de bovenzijde. Een weerstandslijn die even leek te doorbreken.

Echter was er te weinig koopvolume en viel Bitcoin ruim 15% naar beneden. $8600 was het prijslevel waar Bitcoin krachtig werd opgevangen. Na deze rejection is er eigenlijk vrij weinig verandert als wij kijken naar het grote plaatje.

Als we naar beneden kijken zijn twee prijspunten van belang: $9.345 en $8.600.


4-uurgrafiek

Op de 4-uur grafiek is duidelijk te zien dat de bitcoin koers consolideert. Na een grote prijsbeweging deze maand bleef het vooralsnog rustig.

De koers heeft moeite om naar boven uit te breken, dit weerstandsgebied is sinds de recordprijzen in 2017 niet meer doorbroken.

Als bitcoin niet uitbreekt boven $9.800/$10.100 dan komen we in een downtrend terecht.

Bitcoin Update: Kan de koers de grens van $10.000 definitief breken?

Wat gaat bitcoin doen?

De koers van bitcoin hield zich de afgelopen dagen relatief rustig. Als de support rond $8.600 niet wordt gebroken dan ziet het er op de grafieken goed uit. Voor de weg omhoog is de grens van $9.800 erg belangrijk.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.