Bitcoin (BTC) Update: Trapt de koers het pedaal in naar $12.000?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers begint de week in het groen en het lijkt erop dat we nog even doorzetten. Trekt de koers zich terug bij $11.150 of stijgen we door naar $12.000?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Met een stijging van 1,50% op deze maandag lijkt het erop dat Bitcoin door stijgt naar zijn eerste weerstand. Deze weerstand ligt op $11.150 waarop Bitcoin 19 september ook aan zijn downtrend begon.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ook de indicator Ichimoku cloud geeft aan dat Bitcoin zijn stijging zal voortzetten. We hebben op de 4-uursgrafiek namelijk een aantal mooie kaarssluitingen weten te maken boven het rode vlak. Dit geeft meestal een verdere stijging weer.

Bitcoin (BTC) Update: Trapt de koers het pedaal in naar $12.000?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de dagelijke timeframe zien we dat Bitcoin een mooie support heeft gehad op $10.150. Dit was ook een grote supportlevel waardoor een harde stijging hiervan niet meer dan normaal zou zijn.

Als we de bovenste toppen met elkaar verbinden (zoals op de foto te zien) zien we dat er nog een aflopende weerstand vormt. Mocht Bitcoin doorstijgen dan kunnen ook op dit level een retrace verwachten.

De aflopende weerstandslijn komt ongeveer samen met de horizontale weerstandslijn op $11150. We kunnen dus spreken van een dubbele weerstandsarea.

Bitcoin (BTC) Update: Trapt de koers het pedaal in naar $12.000?

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Tot slot de wekelijkse timeframe. Opvallend aan deze chart is dat de volume moving average al sinds 1 juli naar beneden daalt terwijl de koers vanaf dat punt over het algemeen is gestegen.

Daarnaast is de RSI ook aan de hoge kant wat aangeeft dat er wellicht een drop kan komen. Mocht deze dump er komen dan kunnen we nogmaals supportlevel $10.150 in de gaten houden.

‘Stijgen naar $11.150’

Op de korte termijn lijkt het erop dat Bitcoin zijn weg naar boven nog even aanhoudt en zal stijgen naar $11.150.

Echter de lange termijn verteld ons wat anders. Mocht Bitcoin zakken? Dan kunnen we dus $10.150 wederom als supportlevel aanhouden.

Stijgen we onverwachts op de lange termijn na $11.150 toch verder? Dan is $12.200 het volgende supportlevel.

Over CryptoTargets

Gratis meer leren over hoe support- en weerstandlevels werken en hoe jij hiermee kan traden? Lees dan deze duidelijke post van CryptoTargets.

Dagelijks op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen? Join dan de Telegram groep van CryptoTargets.