Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers richting $14.000 of zelfs hoger?

Door CryptoTargetsDe Bitcoin (BTC) koers breekt wederom uit aan de bovenkant na het vormen van een diamant patroon.

We zagen dit fenomeen, het diamant patroon, al drie keer eerder terugkomen in deze uptrend waardoor dit ons een goede indicatie gaf. Waar kan de Bitcoin prijs nu heen gaan?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers: diamantpatronen

In eerste instantie brengen we de diamantpatronen in kaart, waar we het gister ook over hebben gehad. We zagen dit patroon een het begin van de trend en vervolgens twee keer in het midden van de trend.

Bij de eerste twee keren brak Bitcoin na het vormen van dit patroon eerst twee keer 5% naar beneden, waarna een stijging volgde.

Wat opvallend is, is dat de koers stijgt in een ‘increasing exponential’ vorm. Van patroon 1 naar 2 maakte de koers namelijk een stijging van 5%, van patroon 2 naar 3 een stijging van 9% en van patroon 3 naar 4 een stijging van 14%.

Nu Bitcoin wederom uitbreekt bij patroon 4, betekent dat dan dat we een stijging van circa 20% + kunnen verwachten?

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers richting $14.000 of zelfs hoger?

Welke uitdagingen heeft de koers?

Er zijn meerdere dingen waar we rekening mee moeten houden. Deze zijn:

1: de weerstand op circa $14.000. Dit is een oplopende weerstandslijn waarop Bitcoin al twee keer een grotere retrace op heeft gehad.

2: de vooralsnog open futures GAP’s op op $11.200 en $11.400.

3: de grote futures GAP op $9.770.

Laten we eerst eens de weerstandslijn in kaart brengen.

Deze lijn ligt op ongeveer $14.000/$14.150 en zien duidelijk dat Bitcoin hierop al twee keer moeite heeft gehad.

Echter ligt deze stijging maar op 8,80% vanaf het 4e diamantpatroon. Daardoor kunnen we stellen dat de ‘increasing exponential’ stijging ophoudt zodra de prijs corrigeert bij $14.000.

Mocht dit het geval zijn, dan zou het zomaar kunnen gebeuren dat de prijs helemaal terugzakt naar de onderkant van de channel waarin het beweegt en daarmee gelijk de open futures GAP’s gaat vullen.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers richting $14.000 of zelfs hoger?

Bitcoin future gaps

Een future gap is een moment in de grafiek waarop er geen handelsactiviteit was op futures markten, maar de spotprijs wél is veranderd. Bitcoin beurzen gaan namelijk 24/7 door, terwijl de futures beurzen een weekendstop hebben.

De twee ’kleinere’ futures gaps liggen op $11.200 en $11.400 en het komt eigenlijk zelden voor dat de koers meerdere open gaps laat voor wat ze zijn. Deze gaps worden dus bijna altijd opgevuld.

Voor nu is het dus belangrijk dat we afwachten en gaan kijken hoe de koers gaat reageren op prijsrange $14.000. Zien we dat de koers hier een retrace krijgt?

Dan moeten we het ergste scenario in ons achterhoofd houden en een daling terug verwachten naar circa $11.200 of zelf lager richting de grotere gap op $9.770.

Weet de koers straks wel over de weerstand op $14.000 te stijgen? Dan is dat alsnog bullish en kunnen we nog hogere pieken op de Bitcoin koers zien.

Echter voor de langere termijn is het het meest bullish wanneer Bitcoin stijgingen maakt zoals deze wanneer er GEEN open futures gaps meer onder de koers liggen.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgt de koers richting $14.000 of zelfs hoger?

Over Crypto Targets

Meer weten over een bullmarket of bullrun? Lees dan de post van CryptoTips. Ook voor overige crypto informatie kunt u terecht op de website van CryptoTips.

Meepraten over cryptocurrency? Join dan de Telegram chatroom!

De prijs in euro: