Bitcoin (BTC) Update: koers zakt richting $37.000

De bitcoin (BTC) koers zit een dip. Tijd voor wat hopium in deze korte bitcoin update. Maakt Bitcoin zich klaar voor een flinke stijging naar $74.500?

Bitcoin is de afgelopen weken hard aan het dalen met een totale daling van 53% vanaf zijn top. Is het nu weer tijd om te stijgen?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Let op: dit is geen beleggingsadvies.

Bitcoin koers

Op de bitcoin koers zien we een aantal dingen die wellicht antwoord kunnen geven op deze vraag.

1: We zien dat bitcoin een consolidatie maakt op het 0.786 level van de fibonacci retracement indicator.

2: We zien dat de RSI higer lows maakt terwijl de koers zelf lower lows maakte (bullish divergence).

Dit alles zien we op de 4 uren timeframe. Aangezien dit een redelijk hoge timeframe is zullen de prijsstijgingen die we mogelijk zien uit deze situatie ook hoog zijn, namelijk $74.500.

Hoe komen we bij deze mogelijke prijsstijging?

We kijken onder andere naar een consolidatie op het 0.786 level Het 0.786 level van de fibonacci is een zéér belangrijk level voor een koers om stand te houden. Dit is namelijk het laatste (belangrijke) level waar een koers tekenen kan laten zien voor een mogelijke prijsstijging in dezelfde grote stijgende lijn als waar het zich in bevindt.

Met ‘Dezelfde grote stijgende lijn’ bedoelen we natuurlijk de huidige bullrun. Als een koers duidelijk onder het 0.786 level van de fibonacci voortbeweegt duidt dat vaak op het einde van de trend.

Nu zien we echter dat de koers op deze lijn een consolidatie maakt, en dat is bullish. Bitcoin laat hiermee zien dat de verkopers zich terugtrekken en de aan- en verkopen weer in balans zijn. Op dit punt is het eigenlijk alleen nog maar kijken naar bullish tekenen om in te kunnen spelen op een prijsstijging.

Hebben we al zo’n bullish aspect in vizier?

Ja, zoals we bij punt 2 (de RSI maakt een bullish divergence) al aangaven. De RSI maakte meerder bullish divergences die aangeven dat het momentum van de koers in deze consolidatie en de recente dalingen flink toenam in vergelijking met de daling zelf en de consolidatie zelf.

Laten we een kijkje nemen op de onderstaande foto.

Bitcoin (BTC) Update: koers zakt richting $37.000

Links in het scherm in de groene cirkel zien we het 0.786 level. Het level dat belangrijk is.

De blauwe/groene box rechts in het scherm brengt de huidige consolidatie in kaart (zijwaarste bewegingen).

De groene oplopende lijn onder in het scherm laat zien dat de RSI koers higer lows maakt en de rode aflopende lijn laat in tegen stelling tot de groene lijn dus lower lows zien.

Waar zou bitcoin heen kunnen stijgen?

Om een indicatie te krijgen waar bitcoin heen zou kunnen stijgen hanteren we het volgende:

Vaak wanneer dit fenomeen zich voordoet op het 0.786 level spelen kopers in op een prijsstijging richting de laatste high of een stijging richting het -0.27 level van de fibonacci.

De laatste high ligt in dit geval ook gelijk op de laatste all time high van bitcoin ( $64.500). Het -0.27 level ligt nog een stuk daarboven op $74.500.

Bitcoin (BTC) Update: koers zakt richting $37.000

Zou dit betekenen dat de bullrun nog zeker niet voorbij is? Laat het weten in de comments!

Wil jij ook mee handelen in de bullrun?

Wil je ook mee handelen in de bullrun maar weet je niet hoe je de koersen moet analyseren?

Met CryptoTargets Premium kijk je dagelijks mee over de schouders van ervaring crypto handelaren. Op dagelijkse basis ontvangen alle members op korte termijn targets.

Ook voor langere termijn targets bent u bij CryptoTargets Premium aan het juiste adres. Niet zeker om te beginnen? Probeer dan een proefperiode van 30 dagen!

Tip: In de laatste blog van Cryptotips lees je wat een bullrun betekent.

Lees meer over:
Technische Analyse