Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we nog richting $7.000?

De koers van bitcoin (BTC) is de afgelopen dagen wat tot rust gekomen en lijkt de consolideren tegen een belangrijk resistance level. Daarmee lijkt ook de cryptocurrency markt de lichte opleving van de gehele wereldeconomie te volgen.

Zowel aandelen als Bitcoin hebben een lichte week winst kunnen realiseren. Wellicht een opstapje naar meer. maar het kan blijven bij een kleine opleving.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin analyse

Onrustige tijden als deze maken het erg moeilijk om een juiste voorspelling te doen van de markt. Het zijn markten waarbij een klein nieuwsbericht al veel effect kan hebben.

Zo zal de dag waarop het nieuws komt van een werkend vaccin voor het coronavirus alle reguliere markten omhoog laten schieten.

Maar kan meer negatief nieuws de economie als ook BTC verder doen zakken. Toch blijft een technische analyse nog steeds een fijne houvast en volgt de markt nog steeds alle regeltjes.

Als we de daggrafiek van bitcoin erbij pakken zien we de huidige consolidatie rond $6.200. Een uit het verleden gebleken belangrijke resistance. Daarbij zien we goed dat de koers zich niet staande heeft weten te houden boven deze gele lijn, de resistances lijn.

Op het moment van schrijven zien we dat de prijs er net boven ligt. Maar nog weinig tekenen vertoont van een echte doorbraak. Tevens zien we dat momentum indicators snel omhoog schieten door het lage koop volume.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we nog richting $7.000?
Bitcoin daily chart 22 maart 2020

Uitbraak omhoog?

Het lijkt er dus op dat een uitbraak omhoog minder waarschijnlijk wordt. Tenzij er ineens veel volume komt van kopers.

Wel kan dit duiden op een begin van een langere consolidatie periode waarin de koers rond dit level van $6.200 blijft hangen. Een stijging naar $7.000 zou nog steeds mogelijk kunnen zijn. Al is die kans kleiner dan een potentieel flinke afwijzing.

4-uur grafiek

Op de 4-uur grafiek zien zijn we door de resistance gebroken en deze dient momenteel als support. Wellicht een indicatie van het consolideren, maar het kan een vertekend beeld geven.

Ook hier zien we dat de Stochastic momentum indicator al hoog ligt. Dat laat zien dat het koop volume niet veel voorstelt momenteel. Echter zal dit kunnen omslaan wanneer consolidatie zorgt voor een sterke support.

Het scenario om naar boven door te breken en het herstel verder in gang te zetten lijkt momenteel nog niet erg waarschijnlijk. Een nieuwe test richting $5.800 lijkt dichtbij.

Al kan een consolidatie en een sluiting van de daily boven de resistance van $6.200 hier verandering in brengen. Een rustig weekeinde krijgt hiermee een belangrijke taak. En kan wellicht eindigen met bullish signalen. Al blijft het sentiment bearish. En zal hier altijd rekening mee moeten worden gehouden.

Meepraten? Kom gezellig langs op Telegram.

Bitcoin (BTC) Update: Stijgen we nog richting $7.000?
Bitcoin 4h chart 22 maart 2020