Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

798 totale weergaven

Bitcoin (BTC) schommelt al maanden grotendeels tussen de prijs van $8.700 en $9.800. Zet de trend de komende week weer door? We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Weekgrafiek

De koers bevindt zich op dit moment in het midden van de range, daardoor is het lastig om te zeggen welke kant we op gaan. Het volume neemt af en dat past binnen het plaatje van consolidatie binnen deze reeks.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Opvallend detail: De laatste drie wekelijkse candles waren rood wat dus neer komt op een kleine daling de afgelopen weken.

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

Daggrafiek

Op de daggrafiek ziet het er wel spannend uit. Dat geldt ook voor onze long positie die wij mooi hebben opgevangen in de wick. Op onze target rond $9.330 werd de koers afgewezen, waar bitcoin eerder langs de gehele trendlijn hard omhoog schoot is deze nu een stuk minder krachtig

Een dag candle sluiten onder de groene lijn (55EMA) en de roze trendlijn zal een verdere beweging omlaag veroorzaken. Als dit het geval is liggen hier nog een aantal support levels onder waar de prijs opgevangen kan worden. Wij kijken dan vooral uit naar $8.700 – $8.550 die als support kunnen dienen.

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

4-uurgrafiek

Nu de support levels duidelijk zijn, zoomen wij in naar de 4-uurgrafiek om de weerstandlevels te bespreken. Na de daling vanaf $9.800 is de prijs voor alsnog opgevangen. Zoals verwacht heeft de koers van Bitcoin het maandelijkse level getest aan de onderzijde.

Dit is dan ook gelijk de reden dat deze long wat spannend is. Het koopvolume is minder krachtig dan het verkoop volume als wij kijken naar afgelopen prijsactie. De koers zal voorbij de 200EMA moeten komen die in lijn ligt met het zojuist benoemde maandelijkse level, namelijk $9.334.

Mochten de bulls hierin slagen kijken wij uit naar $9.645 als belangrijk prijsniveau. Een van de redenen is dat deze range van prijsactie ongetest is en dit soort levels niet vaak ongetest achter blijven.

Bitcoin (BTC) Update: Hoe staat de koers ervoor?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin zal kracht moeten laten zien en de $9.334 moeten doorbreken om hogere levels te kunnen bereiken. Vooralsnog gaat BTC sideways en is de prijs nog altijd aan het consolideren. We bekijken het per situatie en traden per level.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

De prijs van bitcoin in euro’s: