Bitcoin (BTC) Update: gaat koers weerstand bij $11.000 breken of niet??

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers weerstand bij $11.000 breken of niet??

Door CryptoTargetsOp de 4-uursgrafiek maakt de Bitcoin (BTC) koers een duidelijke 4e high. Maar het is echter een zogenaamde lower high zoals dat heet. Is er een daling op komst?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Afgelopen nacht om 02:00 maakte Bitcoin zijn laatste high. In de analyse van gisteren is te lezen dat Bitcoin waarschijnlijk een retrace zou gaan maken op level 0.382 van de fibonacci retracement indicator.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is nu gebeurd en Bitcoin laat daarmee gelijk een lower high zien.

De lower high geeft ons een tweede bevestiging voor een mogelijk verdere daling. Nog steeds houden we op de korte termijn $10.400 op level 0.236 van de fibonacci indicator aan als target.

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers weerstand bij $11.000 breken of niet??

Bitcoin (BTC) 15-minutengrafiek

Op de kortere termijn zien we dat Bitcoin net aan standhoudt in de opwaartse channel na de 4e lower high.

De koers maakt nu een zijwaartse beweging vlak op het supportlevel van de channel en het lijkt erop dat we hier snel uit zullen breken.

Mocht de koers nog een keer een bounce krijgen in op deze opwaartse supportlijn? Dan ligt gelijk daarboven nog een kleine weerstand op $10.750.

Breken we uit de channel? Dan is dat wederom een confirmatie voor een verdere daling.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daggrafiek van Bitcoin is te zien dat de koers nog wel higher lows maakt. Maar wat gelijk opvalt is dat de laatste lows allemaal net boven elkaar liggen. Hoe dichter de lows bij elkaar liggen, des te groter de kans is op een retrace.

Wat willen we zien voor een bullish scenario? Voor een bullish scenario willen we zien dat de koers eerdaags over de laatste high van de laatste low stijgt. Dit zie je bij de laatste groene pijl. Deze stijgt over de laatste high heen en daarmee ook gelijk over de weerstand op $11.150.

Speelt dit scenario eerdaags niet uit? Dan blijf ik bearish tot een volgende bullish confirmatie.

Bitcoin (BTC) Update: gaat koers weerstand bij $11.000 breken of niet??

Conclusie

As we speak beweegt Bitcoin dus op de rand van een channel (15-minutengrafiek). Mocht Bitcoin deze doorbreken, dan kunnen we de daling op het grotere plaatje voortzetten. Voor een bullish scenario moet de prijs stijgen over $11.150.

Over CryptoTargets

Wil je gratis meer leren over TA (technische analyse)? Bekijk de website van CryptoTargets.

Of praat gezellig mee over de laatste koersbewegingen met ruim 370+ andere Bitcoin fanaten via de Telegram groep van CryptoTargets.

De koers in euro:

Lees meer over:
Bitcoin koers Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties