Bitcoin (BTC) Update: Breekt de prijs uit boven $10.000?

Bitcoin (BTC) Update: Breekt de prijs uit boven $10.000?

De Bitcoin (BTC) koers ligt al voor de zevende week op rij tussen $8.700 en $9.800 als je kijkt naar de weekly candle closes. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek kunnen we goed zien dat de koers al weken lang in dezelfde range zit. Omdat Bitcoin hier gedurende langere periode niet uit weet te breken kunnen wij stellen dat de aangegeven levels krachtig zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als Bitcoin naar boven uitbreekt zal $9.800 aannemelijk sterk support gaan bieden. Breekt Bitcoin naar beneden uit kunnen wij $8.700 alvast noteren die op de terugweg omhoog zal dienen als weerstand.

Het volume is de afgelopen maanden afgenomen terwijl Bitcoin aan het klimmen was. Dat is een bearish signaal. Ondanks de uptrend en nog een mogelijke test van hogere levels verwachten wij kort hierna een pullback naar lagere levels zoals wij deze hebben aangegeven in de chart.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt de prijs uit boven $10.000?

Daggrafiek

Na het testen van het bearish orderblock en het weekly prijslevel van $10.172.5 liep het koop volume drastisch terug. Het gevolg was een rejection van ruim 10% die werd opgevangen op het psychologische prijslevel van $9.000. Deze kwam exact samen met de .786 Fibonacci.

Een perfecte plaats om een long positie in te nemen om weer terug om hoog te traden. Wij verwachten dan ook dat Bitcoin aankomende week terug zal stijgen richting bovenkant range. Er is veel vertrouwen in de range maar er komt natuurlijk een dag dat deze doorbroken zal worden. Voorzichtigheid is hier dan ook geboden.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt de prijs uit boven $10.000?

4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek bekijken we onder andere de fibonacci levels. Hier is goed te zien hoe mooi deze tool werkt en goed gebruikt kan worden als confirmatie op je standaard levels. Op moment van schrijven ziet het er redelijk uit.

Het is jammer dat het volume laag blijft in deze wat zwakke bounce. Wij houden er in deze rekening mee dat Bitcoin een wick omlaag kan maken naar $8.700 om hier de liquiditeit op te zoeken.

Ondanks het volume op dit moment verwachten wij wederom de hogere weekly levels op te zoeken die te vinden zijn in de chart. $8.700 is sterke support die wij graag zien houden om nog een keer naar $9.800 te breken. Het rode weerstandblok in de range van $10.500 blijft staan en is voor ons een belangrijke plek om deels uit de markt te schalen.

Bitcoin (BTC) Update: Breekt de prijs uit boven $10.000?

Wat gaat bitcoin doen?

De bitcoin koers is op het eerste gezicht de afgelopen dagen wat saai. Qua interessante prijsbewegingen moet de koers eerst uit de huidige range breken, omhoog dan wel omlaag. Het is lastig zeggen aan welke kant Bitcoin zal uitbreken maar een fakeout aan de bovenzijde gevolgd door een dump zit in de kaarten.

Margin Traders NL is een traders collectief van ervaren fulltime traders. Meer informatie is terug te lezen op de website en Telegram.

De actuele prijs van bitcoin in euro's:

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties