Bitcoin Update: Gaat de prijs richting $12.000 per BTC?

Door John van Meer (De Bitcoin Consultant) – Bitcoin is bullish! De maand is boven de $10.760 afgesloten en heeft dat nog maar één keer eerder gedaan.

Wat kunnen we de komende tijd van de koers verwachten? Lees snel verder!

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin koers maandelijkse grafiek

Op de maandelijkse grafiek (figuur 1) is de koers heel erg bullish afgesloten. De koers is boven de $10.760 afgesloten en heeft dat nog maar één keer eerder gedaan in december 2017 (blauwe rechthoek).

Dat betekent dat zelfs als we hier een gezonde correctie zien dat de bullrun echt gestart is. Op de lagere tijdgrafieken lijkt een gezonde correctie nodig, maar daarna is de eerstvolgende target $13.880.

De RSI is ook weer boven de rode lijn gekomen en is daarmee in bullish terrein. Het volume is nog wel onder het gemiddelde. De bulls zien idealiter de correctie op laag volume.

Figuur 1: De koers heeft een belangrijke weerstand gebroken en de eerstvolgende target is $13.880.

Bitcoin Update: Gaat de prijs richting $12.000 per BTC?

Bitcoin wekelijkse grafiek

Op de wekelijkse grafiek (figuur 2) is de koers ook boven de $11.649 en heeft bijna de technische target gehaald van de opwaartse driehoek.

Met nog 1.5 dag te gaan kan er nog veel gebeuren, maar als de koers boven de $11.556 weet te sluiten dan zou ook dat erg bullish zijn en kan de koers de komende week richting maandelijkse weerstand op $13.880 gaan.

Maar op de dagelijkse grafiek is de koers toe aan een gezonde correctie. Op de wekelijkse grafiek is ook de $10.500 weerstand nog niet opnieuw getest sinds het gebroken is.

De RSI is bijna overbought wat vaak een indicatie is dat de koers in de buurt van een voorlopige top zit. Het volume is mooi flink hoger en boven het gemiddelde uitgekomen. Dat is extra bevestiging dat het hier gaat om een bullish beweging.

Bij een een gezonde correctie zit er support op $10.800, $10.500 en $10.200.

Figuur 2: Technische target van de opwaartse driehoek is bijna gehaald.

Bitcoin Update: Gaat de prijs richting $12.000 per BTC?

Dagelijkse grafiek van BTC

Op de dagelijkse grafiek (figuur 3) is de opwaartse driehoek iets accurater en had een doel van $11.800 en die is inmiddels ook behaald. Het volume is in de stijging van de afgelopen dagen aan het afnemen en de RSI is flink overbought.

Een gezonde pullback zit er aan te komen en zelfs als de koers zakt tot aan de golden pocket regio ($10.129 – $10.043) is het gezond en is er een uptrend aanwezig. Support zit op de hierboven genoemde supports. Die vallen ook ongeveer samen met de fibonacci support niveaus.

Eerder in de blauwe rechthoek zagen we ook al dat de koers een grote candlestick had en even consolideerde voordat het weer flink steeg. Pas daarna kregen we een correctie. De situatie nu lijkt er erg veel op.

Als de koers op de wekelijkse boven de $11.556 sluit dan verwacht ik dat de koers niet heel ver terugzakt.

Figuur 3: RSI is overbought en het volume neemt af terwijl de prijs stijgt. Een correctie lijkt nodig.

Bitcoin Update: Gaat de prijs richting $12.000 per BTC?

Bitcoin prijs 4-uurgrafiek

Op de 4uur grafiek (figuur 4) is er bearish divergentie te zien op de RSI en is een indicatie dat de 4uur uptrend hier een tijdelijke ommekeer gaat maken. In het bearish geval zit er op de 4uur grafiek support op $11.000 psychologisch en $10.900. Als de koers daaronder komt kijk ik naar $10.500 – $10.300.

Bearish divergentie zet niet altijd een ommekeer in voor de koers. De koers blijft ook boven de 12EMA (blauwe lijn) wat betekent dat de bulls op dit moment nog de controle hebben. Zolang dat support blijft kan de koers doorstijgen en is de eerstvolgende target $12.000.

Figuur 4: Er is bearish divergentie te zien.

Bitcoin Update: Gaat de prijs richting $12.000 per BTC?

Wat gaat bitcoin doen?

Explosieve bull actie deze week heeft er voor gezorgd dat de koers op de maandelijkse grafiek boven een weerstand is gesloten. Dit is nog maar één keer eerder gebeurd. Dit is bullish.

Ondanks de bullish beweging lijkt de koers op de lagere tijdgrafieken toe aan een correctie. Support zit daarbij op $10.800, $10.500 en $10.200 op de dagelijkse grafiek.

Happy trading!

John van Meer

De Bitcoin Consultant, John van Meer, is al jaren bezig om het grote publiek over cryptocurrency te onderwijzen door middel van webinars en seminars en online cursussen. De nieuwste is de online trade cursus waarmee je de grafieken leert lezen en tools gebruiken om te traden!

Bitcoin prijs in euro’s: