Bitcoin (BTC) Update: Koerscorrectie naar $14.400 in de maak?

Door CryptoTargets De Bitcoin koers is de afgelopen tijd dwars door alle weerstanden heen gebroken en maakt nu een consolidatie boven de psychologische weerstand van $15.000. Is het tijd voor een retest richting $14.400?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 1)

Op de 4-uursgrafiek van Bitcoin zien we dat de koers hard door de weerstand op $14.200 is gebroken. Dit was een oplopende weerstand waarop Bitcoin het wel eens lastig kon krijgen. Echter. dit is niet gebeurd en Bitcoin stijgt zelfs over $15.000 (groene horizontale lijn).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we nu willen zien is een retest richting de voormalige weerstandslijn. Als we een retest op de voormalige weerstandslijn kunnen krijgen, betekent dat de koers support heeft gevonden en klaar is voor een verdere stijging.

In de groene cirkel zie je dat de koers al een kleine terugval heeft gehad richting de voormalige weerstandslijn op $14.320. Echter dit was in een wick en te snel om te kunnen spreken met een support.

Bitcoin (BTC) Update: Koerscorrectie naar $14.400 in de maak?

Bitcoin 4-uursgrafiek (deel 2)

Als Bitcoin niet boven $14.400 weet te blijven, dan is dat bearish en komt Bitcoin weer onder het voormalige weerstandslevel terecht. Als we het gezegde aanhouden: “de markt beweegt van support tot weerstand en van weerstand tot support”, dan kunnen we rekening houden met een daling richting $12.000.

Dit is een groot supportlevel waarop Bitcoin zeker veel volume kan krijgen. Echter onderweg naar $12.000 liggen er nog meer supportlevels zoals op $13.400.

Echter, deze is niet dusdanig groot dat Bitcoin hier waarschijnlijk niet een support op gaat vinden voor een complete verandering in de trend.

Bitcoin (BTC) Update: Koerscorrectie naar $14.400 in de maak?

Bitcoin weekgrafiek

Op de wekelijke timeframe zien we dat Bitcoin ook een retrace aangeeft. De RSI is namelijk overgekocht en geeft een indicatie voor een daling aan.

Een overgekochte RSI is sinds de bullrun in 2017 nog meer één keer gebeurd. Dit was tijdens de piek in 2019. Na deze overgekochte RSI daalde Bitcoin maar liefst 72% tot aan $3.800. Maar daarvoor, tijdens de bullrun in 2017, daalde Bitcoin 82% na een overgekochte RSI op de wekelijkse timeframe.

De RSI geeft natuurlijk slechts een indicatie aan en geeft geen zekerheid. Een daling van 70% of meer voorspellen is natuurlijk onmogelijk, maar wel interessant om naar te kijken.

Bitcoin (BTC) Update: Koerscorrectie naar $14.400 in de maak?

“Kleine correctie”

Bitcoin zit in een sterke trend omhoog maar een kleine retrace is onvermijdelijk. Dit is zelfs gezond. We willen wel boven de $14.400 blijven om bullish te blijven op de korte termijn.

Over Crypto Targets

Maandelijks weten in welke cryptovaluta je het beste kan investeren? Neem dan een kijkje op de website van Crypto Targets en volg ervaren analisten op de voet!

De prijs in euro: