Bitcoin (BTC) Update: “Hou rekening met koers dip naar $11.650”

Door CryptoTargetsWat doet de Bitcoin (BTC) prijs na de hoogste maandelijkse sluiting ooit? Wat doet dit met de prijs op de langere termijn? Lees deze Update met de meest actuele inzichten.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Op de maandelijkse timeframe zien we de hoger sluiting van de candle uit de maand oktober ten opzichte van februari 2018 (twee witte pijlen).

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is bullish voor de langere termijn, aangezien dit laat zien dat de prijs nu met een gestroomlijnde stijging een hogere maandelijkse close wist neer te zetten.

Samen met alle higher highs (groene pijlen) van de afgelopen 7 maanden laat het zien dat de koers in een sterke lange termijn uptrend zit.

Echter een retrace na zeven maanden stijging is niet uitgesloten. We moeten rekening houden met een retrace richting de supportlijn van de EMA lijnen. Dit zal liggen op circa $11.650.

Bitcoin (BTC) Update:

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de wekelijkse timeframe kunnen we een beginnende downtrend richting $11.650 spotten. De koers komt namelijk aan bij een hevige weerstand.

Zoals je ziet in de channel waarin Bitcoin nu beweegt heeft de koers hier al twee keer een meerdere weken retrace gehad aan de bovenkant.

Nu beweegt de koers wederom aan de bovenkant van deze channel en neemt het volume af.

Een belangrijk weerstandslevel samen met een aflopende volume geven aan dat de koers op het punt staat om een retrace te maken. Dit is mogelijk richting $11.650.

Bitcoin (BTC) Update:

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de dagelijkse timeframe houdt de koers mooi stand boven de EMA lijnen. Wanneer de koers boven deze lijnen weet te blijven en stijgt over de weerstand waar het mee kampt, kan dit uitpakken tot een harde stijging in prijs en volume.

Echter deze kans is vrij klein. Het is namelijk juist gunstig wanneer Bitcoin even een ‘pauze’ neemt in een uptrend zoals deze.

Wanneer de EMA lijnen kruisen en de koers hiermee juist onder deze lijnen komt, geeft dat nog een teken op een retrace richting $11.650.

Want de prijsrange $11.650 ligt ook exact aan de onderkant van de channel waarin Bitcoin beweegt, een channel is vaak een target voor actieve beleggers om in de gaten te houden tijdens een downtrend.

Bitcoin (BTC) Update:

Over Crypto Targets

Wil je actief mee traden in de koersbewegingen van Bitcoin? Neem dan een kijkje bij Crypto Targets en doe mee met ervaren analisten.

Ontvang dagelijkse in- en verkoop targets in een stijgende als zowel dalende Bitcoin trend.

De prijs in euro: