Bitcoin (BTC) Update: koers breekt omhoog en lijkt op weg te zijn naar $40.000

De Bitcoin (BTC) koers houdt zich momenteel staande in consolidatie. De huidige prijs is $37.500, terwijl de hoogste prijs ooit rond $42.000 lag. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de update!

Bitcoin Update

Het leek er op dat de koers langzaamaan in een neerwaartse beweging zat vanaf het aanraken van de all time high rond $42.000. Met steeds lager vormende highs en het testen van de koers onder de $30.000. En zoals we van Bitcoin gewend zijn, zien we ruim een week later een compleet ander beeld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De laatste dagen zien we een flinke beweging terug omhoog, door de kortdurende downtrend. Met als gevolg een test rond $38.500 op weg naar de $42.000. Maar is de uptrend hersteld en gaan we op zoek naar een nieuwe all time high? Dat is wat we gaan bekijken in de TA van vandaag.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Wanneer we de 4-uurgrafiek van Bitcoin erbij pakken zien we een duidelijk beeld van de huidige bewegingen van de koers. Waarbij de downtrend (witte neerwaartse lijn) een aardige tijd gerespecteerd werd. En de voorspelling gaf aan dat we wat langer in een beweging richting $30.000 of zelfs lager zouden zitten.

Echter zien we dat de test rond $32.000 heeft geresulteerd in een flinke uitbraak.

Waarbij de koers in bijna een enkele candle naar de $38.500 schoot. Een sterk signaal dat de koers van Bitcoin zeker nog niet klaar is met het doorstijgen en wellicht testen van de all time high rond $42.000.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt omhoog en lijkt op weg te zijn naar $40.000

Waar de koers momenteel naartoe gaat is nog lastig te zeggen. Het huidige level zit precies op de weerstand rond $38.500. Waarbij het erop lijkt dat de koers momenteel een dubbele top aan het vormen is.

De weerstand lijkt nu nog te sterk. Echter ligt de koers ook op een support vlak onder de weerstand. Er is dus nog kans op een bounce en nieuwe test van $38.500.

Mocht deze test mislukken en de koers inderdaad een dubbele top vormen op de weerstand, dan kunnen we al snel een dip richting $34.000 verwachten. Daar waar de koers al veel weerstand en support heeft gevonden. Dat level zou sterk genoeg moeten zijn om flinke klappen op te vangen.

Bitcoin 1-uurgrafiek

Op korte termijn, gekeken naar de 1-uurgrafiek van Bitcoin zien we dat de koers flink aan het bewegen is rond de support/weerstand van $37.500. Dit is op korte termijn een belangrijk punt en kan de koers terug omhoog brengen maar er ook voor zorgen dat de prijs weer een stapje terug doet richting $34.000.

Bitcoin (BTC) Update: koers breekt omhoog en lijkt op weg te zijn naar $40.000

Wel zien we dat mocht de koers een kleine retrace willen maken dat er kleinere supports liggen welke de weg naar $34.000 bemoeilijken en ervoor kunnen zorgen dat deze eerder al een bounce omhoog gaat maken. Deze support zien we rond $36.000 en $35.000 liggen.

Het ziet er dus naar uit dat de koers momenteel op een belangrijk punt ligt waar het testen van een weerstand dichtbij ligt en een potentiële stijging richting $42.000. Maar ook waar het zakken naar $34.000 op de loer licht en een vrij grote kans heeft op het laten zien van een retrace.

Een leuke volatiele tijd, waarin we voorop kunnen stellen dat de koers van Bitcoin nog steeds erg sterk is!

Wil je meepraten over het nieuws? Kom dan eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
koersprijstechnisch analyse