Bitcoin (BTC) Update: Koers breekt omhoog uit, weg naar $12.000 is open

De Bitcoin (BTC) koers staat op het moment van schrijven rond $11.350. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s, lees hier de Update!

Bitcoin Update

Na enkele rustige dagen op de markt van Bitcoin zien we ineens een mooie uitbraak. Een langverwachte beweging door $11.000 en daarmee een nieuwe kans op de test van $12.000.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat de koers toch omhoog wist te breken lag wat minder in de lijn der verwachting en kwam als een mooie verrassing. Wederom laat Bitcoin zien hoe sterk de huidige bewegingen zijn.

Met een prijs rond $11.350 liggen de opties weer open en kunnen we zoals gezegd ook weer snel richting de $12.000 springen. Een level wat eerder als zeer sterk is gebleken. Waarbij de koers zich niet wist door te dringen, zonder flink terug te vallen.

Dat de koers nu wederom omhoog breekt geeft een sterk signaal af. En wellicht sterk genoeg om zowel bulls als bears te overtuigen dat de toekomst voor de prijs van Bitcoin er goed uit ziet.

Al zien we nog steeds geen grote getalen aan volume en kan het maar zo zijn dat de koers zich toch niet staande weet te houden. Het is afwachten hoe de koers zich de komende dagen gaat bewegen.

Bitcoin daggrafiek

Gekeken naar de daggrafiek van Bitcoin zien we dat de koers sinds begin september veel moeite had met het omhoog breken. En dat het testen van $11.000 de eerste keer flinke weerstand bood.

Dusdanig veel dat de koers gelijk terug gedrongen werd naar $10.000. Na enkele dagen van consolidatie zien we een simpele doorbraak door de weerstand. Met gelijk een sprong richting $11.500.

Dat de koers zo makkelijk door de $11.000 breekt is een goed teken. De weerstand kan nu worden gezien als support. Al zien we dat het gevecht om dit level lichtelijk zwakjes is afgelopen.

Bears hebben weinig weerstand geboden. Wat kan resulteren in een makkelijke verdere stijging.

Bitcoin daggrafiek 11 oktober 2020

Bitcoin (BTC) Update: Koers breekt omhoog uit, weg naar $12.000 is open

De huidige support ligt dus nu rond $11.000 en zolang de koers zich hier boven weet te houden, is de kans groot dat we verder stijgen. Met als eerste level $11.500 en $11.800 alvorens we de $12.000 kunnen gaan zien.

Gezien de eerdere weerstand rond $12.000 lijkt de logische beweging dat we hier ook wederom niet zo snel door zullen breken. Mits volume ineens op blijft pakken en we alsnog heel snel doorstijgen.

Bitcoin 4-uurgrafiek

Op de lagere timeframes als de 4-uurgrafiek zien we hoe mooi de koers zich door elke weerstand weet heen te dringen. En relatief weinig tijd nodig heeft om weer verder te stijgen.

Al zien we dat het huidige level rond $11.350 meer weerstand bied. En de koers wat tot een stilstand kan brengen.

Bitcoin 4-uurgrafiek 11 oktober 2020

Bitcoin (BTC) Update: Koers breekt omhoog uit, weg naar $12.000 is open

Op de weg naar beneden zien we voldoende support tot aan $10.600 voordat we weer in de afgelopen consolidatiezone terecht komen. Het lange bewegen in die regio heeft ervoor gezorgd dat we daar veel support gaan vinden, mochten we terugvallen.

De komende uren gaan we zien hoe sterk de huidige beweging is en of dit in stand kan blijven. Het sluiten van de wekelijkse grafiek boven $11.000 zal zeer bullish zijn. En met het naderende eind van de week, is de kans groot dat we deze ook daadwerkelijk bullish gaan afsluiten. Met zicht op een nieuwe test van $12.000.

De koers in euro: