Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers naar $10.300 wegens te laag volume?

Door CryptoTargetsDe afgelopen analyses waren allemaal bearish en dat is ook niet gek wanneer we de feiten uit de koers erbij halen. Vandaag praten we over het volume van Bitcoin, is deze wel in lijn met de huidige prijs?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Op de daily chart van Bitcoin zien we iets opmerkelijks. Vanaf 3 september bevindt de koers zich in een stijgende lijn, maar daalt het volume flink.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dit is meestal geen goed teken. Wanneer het volume namelijk daalt en de prijs stijgt, komt er vaak een grote daling. Andersom is dit namelijk ook zo. Stijgt het volume, maar daalt de koers? Dan kunnen we een grote stijging verwachten.

Ook de moving average lijnen staan dicht bij elkaar (vrijwel op elkaar). Dit betekent dat de koers aan het consolideren is en zich klaarmaakt voor een volgende stijging of daling.

In dit geval zal de kans op een verder daling groter zijn dan een komende stijging.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers naar $10.300 wegens te laag volume?

Visible range indicator

Wanneer we de indicator visible range (een andere volume indicator) op de onderstaande daggrafiek van Bitcoin hanteren zien dat de koers nu ook precies in het midden van een grote weerstand en support beweegt.

Volgens de visible range indicator beweegt de koers nu in een ‘gat’ (zie witte lijn rechts) en moet het naar een van twee keylevels toe.

Ook verteld deze indicators ons dat het supportlevel op $9.200 ligt (onderste groene lijn) en het weerstandslevel op $11.800 (bovenste rode lijn).

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers naar $10.300 wegens te laag volume?

Bitcoin (BTC) 4-uursgrafiek

Verder ingezoomd op de 4-urentimeframe laat de visible range indicator nog een weerstandslevel zien onder de grote weerstand van $11.800.

Dit is $10.800 waar de koers zijn laatste high en dus ook gelijk zijn laatste retrace op heeft gemaakt. Het lukte de koers dus niet om over de lokale weerstand heen te stijgen.

Ook valt deze weerstand weer samen met de levels 0.382 van de fibonacci indicator waar we het maandag over hadden.

Bitcoin (BTC) Update: Gaat koers naar $10.300 wegens te laag volume?

Wat vertelt dit ons? Dit vertelt ons dat de koers het vrij moeilijk heeft met het doorstijgen naar boven. Alle puzzelstukjes komen neer op dezelfde plek en geven aan dat de koers de weerstand niet weet te doorbreken en het waarschijnlijk eerdaags een grote retrace zal gaan maken.

Tot slot geeft de visible range indicator nog aan dat er een lokaal support is vlak onder de koers op $10.350/$10.400. Begint de koers te dalen?

Dan kan het op dit level nog een kleine retrace omhoog maken en het bijvoorbeeld de onderkant van de omhooglopende witte supportlijn waarop we nu bewegen aantikken (rode pijltjes), waarna de koers toch echt verder naar beneden zal gaan zakken.

Over CryptoTargets

Wil je gratis meer leren over TA (technische analyse)? Bekijk de website van CryptoTargets.

Of praat gezellig mee over de laatste koersbewegingen met ruim 370+ andere Bitcoin fanaten via de Telegram groep van CryptoTargets.