Bitcoin (BTC) Update: stijgt koers dit weekend naar $55.000?

825 totale weergaven

De koers van bitcoin (BTC) beleeft roerige weken. De huidige prijs is 18,835.82USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario’s.

Belangrijk prijsniveau

Bitcoin daalt terug naar een belangrijk level rond $49.500. Dit level hebben we besproken in de vorige analyse In deze analyse kon je lezen dat wanneer bitcoin terug zou zakken richting dit belangrijke level en hier support op zou vinden het een sterk fundament zou maken voor de volgende stijging. Dit level ligt tussen $48.500 en $49.500. Net iets boven de huidige koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wat we op onderstaande grafiek zien is dat bitcoin al een tijdje onder dit belangrijke level zit. De support ligt daardoor wat lager, tussen $45.500 en $46.500 zoals de onderstaande foto laat zien.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt koers dit weekend naar $55.000?

Krijgt bitcoin wel een sterke support voor een volgende stijging?

Natuurlijk bespreken we onder de huidige omstandigheden eerder een bullish scenario. Echter na harde stijgingen moeten we ook rekening houden met een bearish scenario.

Met de recente stijging van bitcoin heeft de koers weerstand gekregen op $51.500 en hiermee heeft de koers een dubbele top gemaakt na een lower high. Van zichzelf is een lower high zonder combinatie met andere indicatoren helemaal niet zo super bearish, maar we moeten wel in ons achterhoofd houden dat bitcoin de afgelopen maandelijkse candle bearish heeft afgesloten.

Daarnaast heeft de laatste low van bitcoin op een prijs van $43.300 ook gezorgd voor een lower low in vergelijking met zijn voorgaande lows. Dit laat een grotere verkoopdruk zien. Opletten dus!

Bitcoin (BTC) Update: stijgt koers dit weekend naar $55.000?

Bitcoin koers

Voor nu zien we twee belangrijke prijsniveaus voor de koers. Een prijsniveau van $51.500 die we moeten breken voor een bullish scenario en een prijsniveau van $44.000 die de koers moet breken voor een bearish scenario.

Zolang de koers tussen deze twee levels beweegt zullen we niet veel actie meemaken. Tot die tijd zal de koers dus vooralsnog even zijwaarts verder bewegen.

Bitcoin (BTC) Update: stijgt koers dit weekend naar $55.000?

Profiteer jij al van de crypto markt?

Zo niet, dan kan je gebruik maken van de trading signals van CryptoTargets. Middels deze signals krijg je real-time inzicht in wanneer de analisten van CryptoTargets instappen en wanneer zij weer verkopen. Wij versturen bijna elke dag signalen die voor iedereen te begrijpen zijn!

Niet zeker om te beginnen? Probeer het dan 14 dagen gratis uit! Via cryptotargets.nl/premium

Lees meer over:
koersTechnische Analyse