Bitcoin (BTC) Update: koers test opnieuw weerstand op $7.000

Bitcoin (BTC) Update: koers test opnieuw weerstand op $7.000

De afgelopen dagen is de koers van bitcoin (BTC) opnieuw begonnen aan het testen van de weerstand op $7.000. Met een push boven $7.200 leek het erop dat bulls sterk genoeg waren om te breken. Al eindigde de push slechts in een fake-out.

Ook slaagde de tweede test enkele uren later er niet in om definitief naar boven uit te breken. De komende uren zullen belangrijk gaan worden. Als de koers niet naar boven zal breken wordt de kans op een nieuwe dump groter.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin daggrafiek

Met de huidige beweging van Bitcoin omtrent $7.000 zien we veel kracht van bulls en genoeg power om daadwerkelijk door te breken. Echter lijkt de weerstand nog steeds te groot en kan een mogelijke derde onsuccesvolle test van dit level zorgen voor een nieuwe daling richting $6.200 of zelfs lager.

Op de daggrafiek van Bitcoin zien we de steeds kleiner wordende price action. De prijs beweegt in een steeds kleinere range binnen een support van $6.700 en weerstand van $7.000. Een kleine consolidatie range wat voor een volatiele uitbraak kan zorgen.

Zoals al te zien was met een poging richting $7.300. Welke gelijk teniet werd gedaan en weer in de consolidatie range werd gedrukt.

Bitcoin (BTC) Update: koers test opnieuw weerstand op $7.000
Bitcoin daily chart 5 April 2020

De langere timeframes hebben nog steeds voorzichtig optimistische signalen voor een mogelijke doorbraak van $7.000. Wat de prijs wellicht door zou kunnen stoten richting $7.300. Momentum indicators zijn momenteel neutraal wat het tevens een onvoorspelbare koers maakt.

De kans op een stijging lijkt net zo groot als een daling. En met meerdere mislukte tests van doorbraak omhoog zal een breek naar beneden steeds waarschijnlijker maken. Een prijs rond $6200 of lager zal niet geheel onverwacht komen.

1-uur grafiek

Een korter timeframe als de 1-uur grafiek is daarbij nog wat duidelijker en neigt meer naar een stijging dan daling. De Stochastic laat zien dat bears op korte termijn weinig kracht hebben op het verder drukken van de prijs.

En laat zien dat een stijging de komende uren logischer is. Waarbij een nieuwe test naar wederom in de verwachting ligt. Mede gekeken naar langere timeframes zal het goed mogelijk zijn dat ook deze mislukt en de prijs zal zakken.

Bitcoin (BTC) Update: koers test opnieuw weerstand op $7.000
Bitcoin hourly chart 5 April 2020

Wat gaat bitcoin doen?

Consolidatie rond het huidige level tussen $6.600 en $7.000 is een scenario wat voor een mogelijke stijging goed uit zou komen. De koers kan op die manier rond dit level veel nieuwe kracht en support ontwikkelen om een “schone” doorbraak te maken en te blijven hangen.

Tevens zien we deze consolidatie nu al en zou het niet gek zijn om dit dus vol te houden. Hoe langer de consolidatie des te sterker een mogelijke uitbraak. Zowel omhoog als omlaag. Een wat onvoorspelbare koers, met kans op flinke volatiliteit.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties