Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?

Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – De bitcoin koers is na een flinke daling weer in rustiger vaarwater terecht gekomen. Wat gaat de prijs nu doen?

Afgelopen donderdag leek het er even op dat bitcoin was uitgebroken, maar de pret was helaas maar voor korte duur. Op dit moment handelen we nog altijd binnen de consolidatiestructuur van de afgelopen weken. Maar het moment van de 'echte uitbraak' komt steeds dichterbij.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De bitcoin koers staat momenteel op 18,828.42USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Weinig veranderingen wanneer we kijken naar onderstaande daggrafiek. We houden nog altijd rekening met lower highs en higher lows, want dit is wat de huidige trend ons al ruim twee weken verteld.

Uiteindelijk zal de huidige consolidatiemarktstructuur gebroken worden. Een uitbraak uit de huidige consolidatiefase betekent een higher high voor een bullish uitbraak, of een lower low voor een bearish uitbraak. Vanaf dit moment zal de trend op de middellange termijn duidelijk zijn geworden.

De koers heeft afgelopen donderdag zijn lower high binnen de huidige consolidatie gevonden op $39.475. Wanneer de trend zich voortzet zal er een higher low gevormd gaan worden boven de $33.350.

Mocht bitcoin de komende dagen, tegen de huidige trend in, een higher high weten neer te zetten kunnen we er vanuit gaan dat de markstructuur op de lagere tijdsbestekken (4 en 1 uur) opnieuw bullish is geworden. Als de lagere tijdsbestekken er niet in slagen de trend om te buigen naar bullish zullen we rekening moeten houden met een grotere koersdaling dan we gisteren hebben gezien.

Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?
Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Het is nog te voorbarig om te stellen dat de bears de lagere tijdsbestekken volledig onder controle hebben. Want wanneer we naar onderstaande grafiek kijken zien we weliswaar dat bitcoin gisteren een lower low heeft neergezet maar hiermee is de markstructuur nog niet bearish bevestigd. De bevestiging van een bearish markstructuur volgt als er een lower high wordt gevormd lager dan de recente high van $39.475.

De afgelopen uren zien we de koers weer wat omhoog klimmen richting de bovenkant van de symmetrische driehoek en mogelijk op weg naar een higher high boven de $39.475. Dit betekent dat een bearish markstructuur is afgewend, maar belangrijker nog het kan zomaar het begin zijn van de grotere uitbraak waar we al heel wat dagen op zitten te wachten.

Mochten we de komende dagen een uitbraak zien uit de symmetrische driehoek (consolidatiepatroon), dan is het goed om te onthouden dat we vlak boven ons te maken hebben met een sterk weerstandsgebied $40.000 - $41.000, waar zich ook de beide 200 MA’s begeven. We zullen hier boven moeten uitbreken om echt weer volledig bullish te kunnen zijn. Want een uitbraak boven het weerstandsgebied en het terugvorderen van de 200 MA’s als support betekent tevens een bevestiging van een bullish markstructuur op de daggrafiek met naar alle waarschijnlijkheid flinke koersbewegingen verder omhoog tot gevolg.

Afgelopen donderdag is bitcoin boven de symmetrische driehoek uitgekomen. Het ontbreken van een piek in handelsvolume was een belangrijk signaal dat het niet om ‘de uitbraak’ ging waar we al weken op wachten en nog geen dag later vielen we weer terug in de driehoek. Voor nu betekent dit, zoals reeds aangegeven, niet meer dan een lower high binnen de huidige consolidatiestructuur met lower highs en higher lows.

Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?
Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

De 200 MA’s zijn voortschrijdende gemiddelden en zijn achterblijvende indicatoren die worden gevorm door recente koersontwikkelingen. Genoemde indicatoren werken het best gedurende een duidelijke trend (opwaarts of neerwaarts) en dit is duidelijk niet de marktsituatie waar we de laatste tijd mee te maken hebben. Hierdoor zien we dat de 200 MA’s op dit moment neutraal zijn en horizontaal bewegen, dus zonder duidelijke richting (omhoog of omlaag).

Dit gezegd hebbende zien we dat na de daling van gisteren de 200 MA als support heeft gediend. Inmiddels handelen we ook weer boven de 200 EMA en deze dient de afgelopen uren succesvol als support. Zolang we ons boven de 200 MA’s bevinden is de kans op een opwaartse uitbraak velen malen groter dan wanneer we hieronder handelen. Verliezen we de 200 MA’s als support moeten we rekening houden met een beweging naar bededen richting onze vorige low van $33.350.

Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?


Belangrijke prijsniveaus:

$39.475 – recent hoogtepunt, hier bovenuit komen betekent dat een bearish markstructuur is afgewend en naar alle waarschijnlijkheid de start zijn van grotere uitbraak omhoog.
$33.350 recent dieptepunt, hieronder terecht komen betekent een bearish markstructuur en in dit scenario kunnen we verder naar beneden vallen richting $30.000.
$40.000 - $41.000 – sterke weerstand in combinatie met de 200 MA’s op de 4 uursgrafiek


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: kan de koers dit weekend richting $40.000 knallen?
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties