Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Door de flinke sell off van afgelopen woensdag is de koers onder een aantal belangrijke prijsniveaus terecht gekomen. Alle tijdsbestekken laten een bearish marktstructuur zien. Is een sterk herstel aanstaande of moeten we rekening houden met verdere koersdalingen?

De bitcoin koers staat momenteel op 18,828.42USD. We bekijken extra veel grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Het gele consolidatiegebied op onderstaande weekgrafiek komt uit de update van afgelopen maandag. We bespraken toen twee mogelijke scenario’s. Een bullish scenario wanneer we boven het gele consolidatiegebied ($59.042) uit zouden komen en een bearish scenario wanneer we hieronder terecht zouden komen ($52.895).

Door de flinke sell off van afgelopen woensdag (-20%) lijkt bitcoin voor nu een richting te hebben gekozen. Tijdens de sell off heeft de koers een aantal belangrijke prijsniveaus verloren als support. We handelen op dit moment onder de 8 en 13 EMA. De 21 EMA heeft op zijn beurt wel stand gehouden en de daling werd hier een halt toegeroepen. De 21 EMA valt op zijn beurt weer samen met een belangrijk support gebied rond Fibonacci level 2.618 - $46.890.

Daarnaast heeft bitcoin op de weekgrafiek een lower low neergezet net onder Fibonacci level 2.618 en dit impliceert voor nu bearish markstructuur op dit tijdsbestek. Dit is absoluut iets om rekening mee te houden, het maakt de kans op een aanhoudende neerwaartse trend de komende dagen en weken aanzienlijk groter dan het vormen van een nieuwe uptrend.

Dit wil overigens niet zeggen dat de koers alleen maar zal gaan dalen, hier zoomen we verder op in op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Bitcoin (BTC) daggrafiek


De meedogenloze sell off heeft er dus voor gezorgd dat we nu handelen onder het consolidatiegebied van de afgelopen twee weken. Het dieptepunt lag met $45.985 zelfs net iets onder het supportgebied rond Fibonaccilevel 2.618 - $46.890.

Ondanks de ontwikkelingen van de afgelopen week, zien we als we iets uitzoomen dat de prijsrange van $46.890 (Fib. 2.618) en $63.605 (Fib 2.618) wel nog altijd in tact is. De koers schommelt de afgelopen maanden al binnen deze grotere prijsrange.

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Wanneer de we komende dagen het supportgebied rond $46.890 als support verliezen is dit de definitieve bevestiging van een bearish trend. Want dit betekent ook dat de koers onder de prijsrange van de afgelopen maanden is uitgekomen. Wanneer dit scenario zich voordoet zullen we het belangrijke supportgebied van $40.000 in de gaten moeten houden. Dit is overigens ook het gebied waar de beide 200 MA’s zich bevinden. De 200 MA’s zijn al maanden lang niet meer getest als support.

Voor de bulls is het belangrijke om de komende dagen iets van kracht te laten zien, door als eerste het gebied rond $50.100 als support terug te winnen en ten tweede het gebied vlak boven de $51.300. Want vanuit hier zou bitcoin een nieuwe uptrend kunnen gaan vormen richting het weerstandsgebied van $59.400. Bitcoin zal stap voor stap deze belangrijke prijsniveaus moeten gaan heroveren om de huidige bearish trend langzaam om te buigen naar bullish.

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek


We beginnen met het vergelijken van de recente koersontwikkelingen met de sell off die we op 25 april gezien hebben (zwarte pijlen). Want ook toen zagen we de koers terug omhoog bouncen vanaf het supportgebied rond Fibonacci level 2.618 - $46.890. We zien op dit moment dat de huidige koersontwikkelingen veel overeenkomsten heeft met de situatie in april. Eén flinke groene candle kan de koers weer terug boven de weerstandsgebieden $50.100 en $51.300 brengen en een vergelijkbaar herstel als in april mogelijk maken.

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Zoomen we iets in op de 4 uursgrafiek dan zien we dat bitcoin er gisteren niet in geslaagd is het weerstandsgebied rond $51.300 te doorbreken, een bearish retest. Na de afwijzing volgde een daling en kwam de koers ook weer onder het supportgebied van $50.100 terecht. Het mag duidelijk zijn dat bitcoin het op dit moment zwaar heeft en we op dit moment nog altijd geen enkele teken van kracht zien aan de kant van de bulls.

De uitdaging de komende dagen voor de bulls is om de huidige bearish markstructuur om te buigen naar een bullish markstructuur. Het vormen van een higher low ergens rond de huidige koers van $48.500 zou een eerste stap in de goede richting zijn. Vanaf hier kan bitcoin een poging doen de belangrijke gebieden 50.100 en 50.300 te heroveren en kunnen we mogelijk verder omhoog gaan kijken richting de beide 200 MA’s rond $55.500.

Vormt bitcoin in plaats hiervan een lower low, onder de $47.000, dan lijkt een (tijdelijk) herstel op korte termijn van de baan. De kans op een bearish scenario zoals beschreven bij de daggrafiek, namelijk het testen van 200 MA’s en het supportgebied rond $40.000, wordt dan aanzienlijk groter.

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: sterk herstel aanstaande na diep rode week?

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties