Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin is dit weekend wederom afgewezen door het belangrijke prijsniveau $59.042 en test op het moment van schrijven de 200 MA's opnieuw als support. Houden de 200 MA's stand is een bullish scenario voor deze week nog altijd reëel.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,828.42USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Bitcoin zijn poging om de week af te sluiten boven de sterke weerstandslijn van $59.042 is voor de tweede keer op rij mislukt. De koersontwikkelingen van de afgelopen week kunnen hierdoor de boeken in als wederom een week van consolidatie.

Meest bullish scenario voor de nieuwe week is wanneer bitcoin boven het consolidatiegebied uit weet breken en de week afsluit boven de $59.042, op jacht naar nieuwe hoogtepunten. Komen we onder de $52.895 terecht dan wordt de kans op een bearish scenario aanzienlijk groter en zullen we rekening moeten houden met verdere koersdalingen. Het doorbreken van het supportgebied $47.000 - $49.000 betekent een lower low op de weekgrafiek en de bevestiging van een gewijzigde markstructuur naar bearish op dit tijdsbestek.

Voor de komende week ligt verdere consolidatie het meest voor de hand, wat dit is simpelweg de trend waar we op dit moment mee te maken hebben. Dit blijft net het geval net zolang totdat bitcoin een duidelijke richting kiest en de trend weet om te buigen naar bullish of bearish.

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?

Bitcoin (BTC) daggrafiek

De belangrijke weerstandslijn aan de bovenkant van het consolidatiegebied €59.042 en de onderkant €52.895 laten we ook in onderstaande daggrafiek terug komen. Inclusief vandaag is bitcoin er drie dagen op rij niet in geslaagd om door de weerstand heen te breken. Wat dan wel positief kan zijn is dat naarmate een weerstandslijn vaker getest wordt hij in sterkte afneemt.

De opwaartse trendlijn (stippellijn) verbind de twee meest recente dieptepunten en is nog altijd intact. De kans is groot dat bitcoin in het midden van de week opwaarts of neerwaarts gaat uitbreken en een eerste indicatie voor een mogelijke richting in de dagen erna.

De daggrafiek is sinds 3 maanden eigenlijk in vier belangrijke prijsniveaus te verdelen:

$46.890 | Fibonacci level 2.618, hieronder terecht komen is het meest denkbare bearish scenario
$52.895 | Meest recente higher low en de bevestiging van nieuwe uptrend
$59.042 | Sterke weerstandslijn moet doorbroken worden voor bullish scenario
$63.605 | Fibonacci level 3.618 laatste hobbel op weg naar een nieuw all-time high.

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Door het doorbreken van het supportgebied $57.400 lijkt bitcoin op weg te zijn om opnieuw de 200 MA’s als support te gaan testen. Het opnieuw testen van de 200 MA’s die zich respectievelijk rond $56.800 en $56.300 begeven past goed binnen het huidige beeld van consolidatie en is een logisch gevolg van het opnieuw bearish testen van de weerstandslijn $59.042.

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?


Wanneer we de komende uren/dagen de 200MA’s als support verliezen, is de kans op een verdere daling richting het supportgebied van $52.400 groot, hier hebben we al een aantal keer eerder support weten te vinden. Als ook dit supportgebied geen stand weet te houden, kunnen we er vanuit gaan dat de trend bearish is.

Maar zolang de beide MA’s als support stand houden is er nog altijd een reële kans op een bullish voortzetting van de week. Het doorbreken van de weerstandslijn $59.042 en deze omzetten in support, zou een verdere stijging richting het weerstandsgebied $61.000 mogelijk moeten maken. In dit scenario kunnen we er vanuit gaan dat de trend bullish is geworden.

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?


Komende week

Voor nu hou ik me nog altijd vast aan het feit dat er geen duidelijke trend is, alles tussen de $59.042 en $52.895 is consolidatie. Bullish scenario is het doorbreken van $59.042 en onder de $52.895 uitkomen is bearish.


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin (BTC) koers is afgewezen bij $59.000, wat nu?

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties