Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!

Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin herstelt op de laatste dag van de maand met +9%. De opleving van vandaag voorkomt niet dat mei 2021 de boeken in gaat als de slechtste maand sinds jaren. Gaat bitcoin in juni een sterk herstel laten zien?

We pakken het in deze update iets anders aan dan je gewent bent en bespreken de mogelijke scenario’s aan de hand van de maand-, 4 uur- en 1 uurgrafiek.

Bitcoin (BTC) maandgrafiek

Mei was simpelweg een dramatische maand voor Bitcoin. Wanneer we kijken het verschil tussen de high en de low van deze maand (dus inclusief wick), dan zien we een koersverschil van maar liefst 50%. De wick low is uiteindelijk opgevangen door Fibonaccilevel 1.618 rond $30.178.

Wanneer we de huidige maand vergelijken met de twee slechtste maanden sinds de bullrun van 2018 zou je kunnen zeggen dat de maand mei de slechtste maand is geweest sinds de vorige bullrun.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maand Body incl. wick Body excl. wick
Mei 2021 - 50% -35%
Maart 2020 - 59% -25%
November 2018 -45% -37%

Opvallend is dat tijdens de coronacrash (maart 2020) de dip veel sneller en sterker werd opgekocht dan afgelopen maand het geval was. Wanneer we alleen naar de body (lichaam) van de candlestick kijken, dus de wicks buiten beschouwing gelaten, dan is de huidige maand de slechtste maand sinds jaren.

Voor een sterk herstel in juni is aardig wat werk aan de winkel en zal bitcoin een aantal belangrijke prijsniveaus moeten terug winnen en er staat ons wellicht een flinke uitbraak te wachten uit het huidige consolidatiepatroon, waarover meer op de lagere tijdsbestekken.

Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!

Bitcoin (BTC) 4 uurgrafiek

Bitcoin heeft vandaag een opwaartse trend op de 4 uurgrafiek bevestigd door na een higher low, vandaag ook een higher high te vormen. Dit betekent voor nu een trendwijziging van bearish naar bullish op dit tijdsbestek.

Dit betekent niet direct dat we uit de problemen zijn en we de komende dagen even het weerstandsgebied $40.000 - $41.000 zullen gaan opzoeken. Maar het vergroot de kans op een dergelijk scenario de komende dagen wel degelijk. Anders gezegd voor de komende dagen geldt dat de kans op een aanhoudende opwaartse trend nu aanzienlijk groter is dan eerder het geval was.

Ondanks het feit dat bitcoin zich op dit moment in een uptrend begeeft hebben we nog altijd te maken met consolidatie. In de vorige update hebben we het gehad over het scenario waarbij een daling naar de onderkant van de driehoek zomaar de bevestiging kon zijn van een symmetrische driehoek en dus een consolidatiepatroon. De daling van gister werd perfect opgevangen door de onderzijde van de driehoek die we in de vorige update al hadden uitgetekend.

De koers vormt op dit moment consequent higher lows en lower highs, een uitbraak aan de driehoek zal hier uiteindelijk verandering in gaan brengen. De richting die bitcoin besluit uit te breken (opwaarts of neerwaarts) zal de richting voor de weken erna gaan bepalen.

Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!

Bitcoin (BTC) 1 uurgrafiek

Tot slot nog even een korte blik op de 1 uurgrafiek, want hier is een interessant gevecht gaande. Bitcoin probeert met man en macht boven de 200 EMA uit te komen en deze terug te winnen als support. We zullen de komende uren moeten afwachten of het dit keer wederom blijft bij een bearish retest en dus een lokale top, of dat bitcoin er dit keer wel in weet te slagen.

Het terug winnen van de 200 MA’s op de 1 uurgrafiek zou een eerste echte teken van kracht zijn en maakt een aanhoudende uptrend vanaf hier een stuk aannemelijker en dit zou ook betekenen dat aan het bloeden van de afgelopen weken eindelijk een einde komt. Genoeg reden om dit de komende uren goed in de gaten te houden.

Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!


Bitcoin Debuut


Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: Top 10 Bitcoin Cadeau’s | Voor jezelf of om weg te geven!
In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin koers bevestigt eerste stap naar mogelijk een nieuwe uptrend!
Lees meer over:
Bitcoin

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties