Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

De Bitcoin koers schoot gisteren met 10% omhoog, de stijging zorgt voor de nodige euforie en dit is zeker niet onterecht. Maar er is meer nodig om echt alle bearish argumenten die nog over zijn van tafel te vegen.

De bitcoin koers staat momenteel op 18,772.41USD. We bespreken de grafieken en wat er nodig is om de huidige opwaartse trend op de lagere tijdsbestekken voort te zetten. Want hoe lekker de stijging van gister ook is, er bestaat nog altijd het risico dat het slechts om een tijdelijke afwijking gaat.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

We hebben de 200 MA’s de afgelopen 3 maanden erkend als plaats waar lokale toppen worden gevormd, de macro trend. Gedurende de neerwaartse trend hebben we onszelf steeds de vraag gesteld: ‘is er nu echt iets veranderd’?

Nu we boven de 200 MA’s zijn uitgekomen en daadwerkelijk een belangrijk prijsniveau hebben teruggevorderd, namelijk het gebied $40.000 -$41.000 kunnen we deze vraag eindelijk na 3 maanden beantwoorden met ‘Ja, er is iets veranderd.’

Eindelijk zien we op de 4 uursgrafiek een eerste serieuze teken van kracht, we gaan kijken we wat er nodig is om de huidige uptrend voort te zetten. Want het terugwinnen van de 200 MA’s en het gebied $40.000 - $41.000 mag dan wel een serieuze eerste stap zijn, maar er is nog één belangrijke stap nodig om echt alle bearish argumenten van tafel te vegen. Namelijk het ombuigen van de bearish trend op de daggrafiek, waarover straks meer.

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

Wat we de komende uren willen zien en met name maandag wordt in mijn ogen cruciaal, is het omzetten van het prijsgebied $40.000 - $41.000 in support om vanuit daar de uptrend voort te zetten richting $44.000 en het belangrijke weerstandsgebied rond $47.000. Ondanks het feit dat we een serieuze teken van kracht zien op dit tijdsbestek bestaat er nog altijd het risico dat de recente ontwikkelingen slechts om een tijdelijke afwijking gaat.

Na een weekend van consolidatie vlak boven de 200 MA’s, is het niet ondenkbaar dat we maandag een flinke stap terug gaan doen, waarbij de bearish trend op de daggrafiek, tegen de verwachtingen in, toch de situatie weer volledig naar zich toe trekt. Dit is een scenario welke in mijn hoofd blijft rondspoken en die ik voor een volledig beeld toch met jullie deel. Vandaar dat maandag zomaar eens een cruciale dag kan gaan worden!

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

Bitcoin (BTC) daggrafiek

Zoals besproken is het nu de taak aan bitcoin om het weerstandsgebied rond $40.000 om te zetten in support. Het wordt een succesvolle s/r flip of het eerste teken van kracht op de 4 uurgrafiek wordt alsnog verpulverd, waarbij de neerwaartse trend op dit tijdsbestek de trend blijft. Want we creëren tenslotte nog altijd lower highs en lower lows.

Wanneer we boven de recente lower high van $44.500 weten uit te komen, is dat het moment waarop we ook op dit tijdsbestek overwegend bullish kunnen zijn. De neerwaartse trend is dan ook op een hoger tijdbestek bullish doorbroken. Het moment waarop we echt alle bearish argumenten ongeldig kunnen verklaren is het moment waarop we de 200 MA en het prijsgebied $47.000 weten terug te winnen. Kijk maar hoe bitcoin de 200 MA in de afgelopen maanden respecteert als plek waar lokale bodems en toppen worden gevormd.

Het heroveren van de 200 MA en het gebied $47.000 maakt de weg vrij naar het volgende weerstandsgebied $52.500. Wanneer ook deze doorbroken wordt richten we ons op $60.000 en vervolgens weer op prijsontdekking, op jacht naar nieuwe hoogtepunten.

De koersstijging van gisteren zorgt voor de nodige euforie en het heroveren van de 200 MA’s op de 4 uurgrafiek is zonder meer een teken van kracht die we serieus moeten nemen. Want hoe dan ook het ombuigen van de bearish trend begint hier, maar er is zeker nog meer werk aan de winkel voor de bulls.

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

Bitcoin (BTC) weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we de sterke neerwaartse trend van de afgelopen maanden heel duidelijk terug. Wat zou de ideale plek voor bitcoin zijn om zijn lower high op de weekgrafiek te gaan vormen met het risico dat de neerwaartse trend op een hoog tijdbestek als de weekgrafiek zich voortzet?

In mijn ogen zou de ideale plek voor het vormen van een lower high op de weekgrafiek de 200 MA en het prijsgebied $47.000 uit de daggrafiek zijn, zie stippellijn. In dit geval hebben we voor de lange termijn en dan denk ik echt aan maanden of wellicht voor de rest van het jaar te maken met een bearish trend.

Kortom we zijn absoluut blij met de recente ontwikkelingen en het veranderen van de trend op hogere tijdsbestekken begint hier. Maar voordat we echt weer kunnen gaan spreken over de hervatting van de bullmarkt en nieuwe all-time-highs zullen we nog een belangrijke stap moeten zetten. Het terugwinnen van de 200 MA in combinatie met het gebied $47.000.

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken

De Bitcoin Webshop van Nederland & België

In de Bitcoin Webshop van Nederland & België vind je unieke Bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. Laat je verrassen!

NIEUW: Bitcoin Valentijn Chocolade | With Love
Het perfecte Crypto cadeau waarmee jij jouw Bitcoin Lover kan verassen op Valentijnsdag. De chocoladeletter is rood/goudkleurig en gemaakt van de lekkerste Belgische chocolade (200 gram). De chocoladeletter is afgewerkt met typische details die de grootste digitale munt ter wereld zo herkenbaar maakt en een rood hartje met de tekst ‘With Love’.

Fear Of Missing Out:

- Bitcoin Valentijn Chocolade | van de lekkerste Belgische chocolade
- Bitcoin Cava | BTC 100K bubbels | Special Edition
- Bitcoin Bier | Het enige echte Bitcoin Bier van Nederland, Pilsener of IPA
- Bitcoin Boek | Ons geld is stuk, En waarom bitcoin de oplossing is

Bitcoin koers boven de $41.000, macro bearish trend eindelijk doorbroken
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties