Bitcoin koers schiet naar $40.000, $220 miljoen aan liquidaties in een dag

453 totale weergaven

De bitcoin koers schiet vandaag plotseling richting $40.000. Dat levert echter niet alleen maar winnaars op. Met name op de derivatenmarkt zijn er ook verliezers.

Liquidaties

Je kunt in de wereld van bitcoin op tal van manieren speculeren. Met de handel op de spotmarkt, maar ook met verschillende derivaten. En die markt is aan het groeien. Bij heftige koersbewegingen zorgt dat echter vaak wel voor grote verliezen. Dat is vandaag niet anders.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Volgens Coinglass is er afgelopen 24 uur ruim $220 miljoen aan future contracten geliquideerd. Ruim $46 miljoen was in bitcoin. Handelaren die gokte op een verdere daling van de koers moesten noodgedwongen hun short posities sluiten.

Deze cijfers veranderen continu en schieten soms naar nog hogere getallen wanneer de prijs van bitcoin een extreme stijging of daling meemaakt.

In deze statistiek worden alleen de futures op grote cryptobeurzen meegenomen. Het geeft een beeld van hoe onverwachts de stijging was voor de futuremarkt als geheel. De data vertelt bijvoorbeeld niets over het kopen en verkopen van bitcoin zelf.

Aandelenmarkten

De aandelenmarkten krijgen grote klappen, maar de bitcoin koers lijkt (in ieder geval vandaag) niet van plan om te volgen.

Jan Wüstenfeld vraagt zich af of de huidige stijging door kan zetten. Bitcoin is inmiddels een wereldwijd fenomeen en is een grote markt. Tegelijkertijd worden de lijntjes tussen de bitcoinmarkt en de traditionele finance wereld kleiner.

De toekomst gaat uitwijzen of de koers van bitcoin ook op langere termijn zich los kan koppelen van de algehele financiële trends.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...

    Je hebt geen geld om te laten zien geselecteerd