Bitcoin op Rand van Recordbrekende Bullrun: Indicator Duikt Op na 8 Jaar

bitcoin bullrun

De recente stijging van Bitcoin heeft ervoor gezorgd dat de munt momenteel rond de $37.000 waard is. Hiermee heeft Bitcoin zijn hoogste prijs in 18 maanden bereikt. Deze stijging heeft speculaties aangewakkerd over de mogelijke start van een nog grotere bullrun, eentje waarbij grote bedrijven ook zomaar eens kunnen instappen in de cryptomarkt. Deze indrukwekkende groei van Bitcoin wordt vooral toegeschreven aan het optimisme onder beleggers over de mogelijke goedkeuring van de eerste spot Bitcoin Exchange-Traded Fund (ETF).

Grootste bullrun ooit in de maak?

Cryptoanalist el_crypto_prof plaatste op 10 november op X dat Bitcoin op de rand staat van ‘de grootste bullrun ooit’, gebaseerd op historische indicatoren. Volgens de analist heeft Bitcoin een zeldzaam koopsignaal vertoond op de M-Chart, een gebeurtenis die slechts één keer eerder is voorgekomen, zo’n acht jaar geleden. Bovendien is Bitcoin gestegen boven de SMA 20-lijn, wat een belangrijke mijlpaal markeert. De analist wees erop dat deze indicatoren het begin kunnen betekenen van de grootste bullrun in de geschiedenis van Bitcoin, met de mogelijke intrede van institutionele beleggers in de markt.

https://twitter.com/el_crypto_prof/status/1723023369098997944

De historische context van deze zeldzame gebeurtenis, in combinatie met de doorbraak boven de SMA 20, valt samen met een periode waarin Bitcoin op zoek is naar het volgende recordhoogtepunt te midden van regelgevende onzekerheid. De recente prijsstijging van Bitcoin is opmerkelijk, en het momentum wordt toegeschreven aan de potentiële goedkeuring van 12 afzonderlijke Bitcoin ETF spots in de komende week.

ETF-analisten zijn positief

Bloomberg ETF-analisten James Seyffart en Eric Balchunas merkten op dat de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) tot 17 november heeft om verschillende hoogwaardige aanbiedingen van prominente Amerikaanse fondsbeheerders te beoordelen en mogelijk goed te keuren. Van alle aanvragers zijn beleggers vooral enthousiast over de mogelijkheid dat BlackRock (NYSE: BLK), ’s werelds toonaangevende investeringsfirma, goedkeuring krijgt. Ondanks deze anticipatie suggereert een deel van de cryptomarkt dat de goedkeuring van een ETF niet noodzakelijkerwijs een daaropvolgende Bitcoin-rally garandeert.

Lees meer over:
Bitcoin nieuws

    Door: Dirk van Haaster

    Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude ond...