Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak richting $9.400, zet de koers door?

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak richting $9.400, zet de koers door?

Bitcoin (BTC) schoot vandaag plots een paar procent omhoog. De koers zit op het moment van schrijven ruim boven $9.300. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

De stijging die we vandaag gezien hebben is een mooie stijging voor bitcoin. We hebben een flink aantal markt contracten gehad waarbij de bulls de overhand hadden met ruim $81 miljoen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De stijging die erop volgende is met de helft van het aantal markorders gebeurd maar daarmee ook maar $17 miljoen aan overhand van bulls. Daaruit kun je afleiden dat er nog weinig interesse is om bitcoin te kopen.

Bitcoin weekgrafiek

Op de weekgrafiek zien we dat we vandaag afgewezen zijn op een maandelijks level. Dit is tot op de dollar nauwkeurig. Om weer richting $10.000 te gaan moet bitcoin een belangrijk week level breken. Het gaat om de grens bij $9.760.

Daartussen ligt nog een maandelijks level. We hebben dus nog wel wat te breken. Het volume zet echter ook niet door.

Daarnaast hebben we eigenlijk een belangrijk wekelijks level die bulls zullen moeten verdedigen, en dat is het punt rond $8.700. Als we daar doorheen zakken brokkelt de marktstructuur af en ligt de weg richting $8.000 open.

Maar vooralsnog is er geen reden om er nu naar te kijken, gezien het feit dat we nog ruim boven de $9.000 zitten.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak richting $9.400, zet de koers door?

Bitcoin daggrafiek

Je ziet op de daggrafiek dat we exact op die monthly zijn afgewezen, daarnaast ook op de golden pocket 618 zijn afgwezen.

Uiteraard kunnen we verder stijgen, maar alles is afhankelijk van het volume. Na een rustig tijd heeft bitcoin vandaag een opleving gehad. De vraag is echter of dit een fakeout is, of dat we de stijging door zetten

.Is het laatste het geval dan moet er nu meer volume inkomen. Gebeurd dit niet dan zakt bitcoin weer als een pudding in elkaar, en zullen we snel weer levels zitten van voor het weekend.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak richting $9.400, zet de koers door?

4-uurgrafiek

Tijd voor de 4-uurgrafiek. Technisch kunnen we concluderen, dat we boven key level moeten komen voor een verdere stijging. Dit zal dus in dit geval betekenen dat we $9.445 moeten breken en vasthouden voor we verder up kunnen gaan. Als we boven de $9.300 dollar blijven zie ik dit gebeuren.

Eerste resistance punt daarna is dan $9.600 en uiteindelijk $9.760 om te breken. Zoals gezegd, als dat lukt dan kijken we naar $10.000, niet eerder.

Bitcoin (BTC) Update: Uitbraak richting $9.400, zet de koers door?

Wat gaat bitcoin doen?

Bitcoin heeft vandaag een mooie stijging laten zien, en kan deze wellicht doorzetten, echter moet er nu meer volume inkomen om deze stijging te ondersteunen en vast te houden. Ook kan dit een fakout zijn om shorts eruit te stoppen of te liquideren, en zo een schijnbeweging te maken alvorens we naar beneden gaan.

Prijs van bitcoin in euro's:

Over Growing Capital

Wil jij als professional leren traden? Volg dan mijn leerprogramma. Ik geef je alle tools die je nodig hebt. Praat gezellig mee in de Telegram chat.

Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties