Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Door Mitch Geurtsen (Bitcoin Debuut) – Bitcoin (BTC) is de week goed begonnen met een flinke koersstijging van ruim 13% afgelopen nacht. Weet de koers komende week uit de prijsrange te breken die ons al ruim twee maanden gevangen houdt?

Bitcoin is 3 keer bullish, zowel op de dag-, 4 uurs- en de 1 uursgrafiek en dit is voor het eerst sinds lange tijd. De bitcoin koers staat momenteel op 18,827.79USD. We bekijken de grafieken en bespreken de mogelijke scenario's.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin (BTC) daggrafiek 

Door het creëren van een higher high boven de $34.700 hebben de Bulls na weken eindelijk de trend weer weten om te buigen naar bullish. Er is heel wat voor nodig willen de Bears dit in de komende week ongedaan maken. Hiervoor is namelijk een lower low onder de $29.291 nodig of een higher low die wordt opgevolgd door een lower high zou de uptrend in gevaar kunnen brengen.

De Bulls hebben de komende dagen dus behoorlijke speelruimte om ergens tussen de huidige koers en de $29.291 zijn higher low te vormen en de huidige bullish trend voort te zetten, we mogen er vanuit gaan dat dit geen probleem zal zijn. Natuurlijk hebben we onder ons een aantal belangrijke prijsniveaus waar we de koers, bij voorkeur, support willen zien vinden, hier zoomen we straks op de 4 uursgrafiek verder op in.

Bitcoin heeft vannacht na een sterke uptrend op een paar honderd dollar na range high weten te bereiken. Dit is nog altijd het weerstandgebied rond $40.000 - $41.000. Ondanks het feit dat de bounce omhoog na het aantikken van range low steeds minder krachtig werd, kan dit argument voor nu de koelkast in. Nog geen week geleden bewoog de koers vlak onder range low en vanaf dit moment zien we de koers met 6 heerlijke groene dagelijkse kaarsen nagenoeg range high testen.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Vandaag ondervindt bitcoin sterke weerstand van de 200 EMA die zich rond de $38.500 bevindt. Het terugvorderen van de 200 EMA zou een belangrijke eerste stap zijn om uiteindelijk boven range high uit te breken, op jacht naar de 200 MA rond $44.500.

Het doorbreken van range high, het weerstandsgebied $40.000 - $41.000 en het terugwinnen van beide 200 MA’s zou een mega overwinning zijn aan de kant van de Bulls. Hervatting van de bullmarkt wordt dan ineens een heel stuk waarschijnlijker. Voor dit scenario zal bitcoin zeer waarschijnlijk eerst nog een pullback gaan krijgen en een higher low creëren.

Maar we zullen ook realistisch moeten blijven. De trend van de afgelopen maanden is nog altijd dat bitcoin na het testen van range high in een neerwaartse trend terecht komt om vervolgens weer range low rond $30.000 aan te tikken. Zolang we handelen binnen de huidige prijsrange is dit nog altijd de trend en dit blijft het geval totdat bitcoin besluit uit de prijsrange te breken, in welke richting dan ook.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Bitcoin (BTC) 4-uurgrafiek

Op de 4-uurgrafiek handelen we al een aantal dagen binnen een bullish marktstructuur. Het terugwinnen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek is het startsein geweest voor de sterke uptrend van de afgelopen dagen. Voor het eerst sinds 18 april toen we de 200 MA’s als support verloren, zien we de koers echt afstand nemen van beide MA’s.

We zagen dat de MA’s de afgelopen dagen ook steeds neutraler begonnen te bewegen (zijwaarts) en door de recente koersstijgingen zien we een lichte helling naar boven ontstaan en ook dit is voor het eerst sinds 18 april.

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Genoemde ontwikkelingen op dit tijdsbestek in combinatie met de omgebogen trend uit de daggrafiek, zorgt bij mij voor de nodige opwinding. Het kan zomaar het startsein zijn van een veel grotere uptrend en hervatting van de bullmarkt 2021. De kans op een dergelijk scenario is nu velen malen groter dan een week geleden het geval was.

Maar ook op de 4-uurgrafiek geldt dat we nog altijd handelen binnen de prijsrange van de afgelopen maanden. De huidige trend is dat na het testen van range high een aanraking met range low volgt, een scenario die we ook dit keer niet kunnen uitsluiten.

Belangrijke prijsniveaus boven ons:
$40.000 - $41.000 > range high
$41.350 > hoogtepunt 15 juni toen we boven de 200 EMA leken uit te komen
$44.500 > 200 MA daggrafiek
$46.890 > Fibonaccilevel 2.618 die we al maanden volgen
$50.000 en hoger > hier zoomen we op in als bitcoin de $50.000 nadert

Belangrijke prijsniveaus onder ons:
$37.150 - $37.750 > in de afgelopen maanden meerdere keren als weerstand en support gediend
$33.800 - $34.100 > voormalig weerstand en supportgebied binnen de huidige prijsrange
$30.166 > begeeft zich in het gebied range low en tevens Fibonaccilevel 1.618
$29.291 > meest recente low daggrafiek

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Bitcoin (BTC) 1-uurgrafiek

Het terugvorderen van de 200 MA’s op 21 juli 2021 was een eerste teken van kracht en een potentiële trendwijziging. Op dat moment schommelde de koers nog rond $31.500 inmiddels zitten we hier ruim 20% boven.

Grote verschil met de laatste twee keer dat bitcoin boven erin slaagde boven de 200 MA’s uit te komen op 10 en 12 juli, is dat bitcoin toen geen echte afstand kon nemen. Daarnaast wist bitcoin slechts een aantal uur tot een halve dag boven de MA’s te blijven.

Dit keer is het duidelijk anders en zien we dat de koers tot twee keer toe een langere periode boven de 200 MA’s wist te consolideren. Genoemde consolidatie is de brandstof geweest die bitcoin nodig had voor zijn uptrend in de afgelopen dagen. De komende uren wordt het afwachten of bitcoin voor de derde keer langere periode kan consolideren, ditmaal vlak onder het weerstandsgebied van $40.000. Hoe langer dit het geval is en een pullback voorkomen wordt, des te meer brandstof voor wederom een flinke beweging omhoog.

Het mag duidelijk zijn dat het verliezen van de 200 MA’s op dit tijdsbestek zou betekenen dat alles wat de bulls de afgelopen week bereikt hebben voor niets is geweest. Zeker gezien het feit dat we in dit scenario al een aantal belangrijke supportgebieden zijn kwijtgeraakt. Maar voor nu is een dergelijk scenario nog ver weg en laten we ons vooral richten op de strijd om range high te doorbreken!

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000

Bitcoin Debuut

Mitch Geurtsen wil met zijn website Bitcoin Debuut mensen helpen met de kennis er ervaring die hij de afgelopen jaren heeft opgedaan. Volg de Bitcoin Updates en blijf op de hoogte van het laatste nieuws over Bitcoin. Kom meer te weten over technische analyses en leer trends herkennen. Vergoot je kennis en verbeter je eigen handelsvaardigheden.

TIP: In de Bitcoin Webshop van Nederland vind je unieke bitcoin Items & Gifts die nergens anders verkrijgbaar zijn. laat je verassen!

Bitcoin Update: koers op jacht naar $40.000
Lees meer over:
Bitcoin Technische Analyse

Koop bitcoin bij Bitvavo en profiteer nu nog van gratis handelen tot 1000 euro!

Meld je hier aan

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties